Πολιτισμός - Lifestyle

Εκδήλωση των «Καλλιπάτειρα» και «ΣΦΙΚΑ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου η Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης που συνδιοργάνωσαν το Π.Α.Σ.Γ. Καλλιπάτειρα Παράρτημα Πάτρας και o «Σύλλογος Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Δημήτρης και Βέρα Σφήκα» (Σ.ΦΙ.Κ.Α.)
Από νωρίς το βράδυ συμπολίτες μας κάθε ηλικίας συνέρρεαν στον πολυχώρο «ROYAL» για να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση αλληλεγγύης από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα “ΘΕΩΡΙΚΟΝ” τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τις ανάγκες του συλλόγου.
Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη αρκετή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης στις 9:30 γεμίζοντας χαρά και συγκίνηση τους διοργανωτές της βραδιάς.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Διευθυντή της κλινικής Αποκατάστασης Καθηγητή Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μίνωα Τυλλιανάκη, ο οποίος τόνισε τη στενή σχέση της Κλινικής Αποκατάστασης με το Σύλλογο Φίλων της Κλινικής. Ο Διευθυντής μίλησε για τις αυξημένες ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν παρά τη πρόθεση όλων να βοηθήσουν στη λειτουργία της μοναδικής Πανεπιστημιακής Κλινικής Αποκατάστασης της χώρας και τέλος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους.
Η πρόεδρος του συλλόγου Σ.ΦΙ.Κ.Α. κ Ιουλία Συροκώστα-Σταθοπούλου φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους , μετάφερε το χαιρετισμό και τις ευχές του ζεύγους Δημήτρη και Βέρας Σφήκα, το οποίο δυστυχώς λόγω πολλαπλών εμποδίων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και να απολαύσει την παράσταση. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι η παρουσία όλων αυτό το βράδυ γέμισε ελπίδα τις καρδιές μας για μία κοινωνία ισότιμη που όλοι μαζί χωράμε. «Όλοι διαφορετικοί και όλοι ίσοι». Η αναπηρία δεν είναι «έμπνευση». Τα ανάπηρα άτομα είναι ένα κομμάτι από το παζλ της διαφορετικότητας που αποτελεί την ομορφιά του κόσμου με τις ίδιες ανάγκες που έχουν όλοι οι άνθρωποι.
Η συντονίστρια του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Καλλιπάτειρα παράρτημα Πάτρας κα. Μαρία Μανουσάκη – Μαλλιώρη αναφέρθηκε στη στενή σχέση του Σωματείου με το Σύλλογο Φίλων καθώς είναι η τρίτη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνεται με σκοπό να βοηθήσει ασθενείς που νοσηλεύονται στην Αποκατάσταση. Η πανδημία του κορωνοϊού είχε σαν αποτέλεσμα τα δύο τελευταία χρόνια να μη γίνει κάποια ανάλογη εκδήλωση αλλά τώρα είχαμε την ευκαιρία να ακολουθήσουμε τις καρδιές μας για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που, ξαφνικά σε μία στιγμή, ανατρέπεται η ζωή τους για πάντα, αναφέρθηκε δε και στο σπουδαίο έργο του σωματείου Π.Α.Σ.Γ. ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ και στην πρόεδρό του Κατερίνα Παναγοπούλου.
Η κυρία Μαρία Μανουσάκη – Μαλλιώρη ευχαρίστησε εκ μέρους των διοργανωτών όλους όσους συμμετείχαν αλλά και προσωπικά:
Τον Πρώτο Πολίτη της πόλης δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη,
τους βουλευτές ΝΔ Αχαΐας Ιάσωνα Φωτήλα και Χριστίνα Αλεξοπούλου,
τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου,
τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη,
τον Αντιδήμαρχο Νικόλαο Ασπράγγαθο
τον πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρο Τουλγαρίδη
τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας Δημήτρη Δριβίλα
τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας – Γ’ Αντιπρόεδρο Ε.Σ.Α.μεΑ και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων Αντώνη Χαροκόπο,
τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων “Πάτρα Ενωμένη” καρδιολόγο Κωνσταντίνο Σβώλη , “Νέα Πάτρα” Νίκο Νικολόπουλο και “Σπιράλ” Πέτρο Ψωμά,
τον καθηγητή Υγιεινής του Παν. Πατρών Απ. Βανταράκη,τον καθηγητη κ Τάσο Αθανασόπουλο δ/τη της Μονάδας Ουροδυναμικής του Π.Γ.Ν.Π
τον καθηγητή Σπύρο Δενάζη εμπνευστή της πλατφόρμας “Sense. City” αλλά και “safe ΑμεΑ”,
το Εκπαιδευτικό Συγκρότημα Βέργη και την κ Λέτα Βέργη
την πρόεδρο του σωματείου της Ελληνικής Ένωσης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ) Μαργαρίτα Καραγιώργου-Λαζαρη,
τους εκπροσώπους των συλλογικοτήτων «Φλόγα», «Άλμα Ζώης», «Αγκαλιάζω», το “Σοροπιμιστικό Όμιλο Πάτρας” και την «Ένωση Γυναικών Πάτρας»
Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Ρούλα Κωστακοπούλου.
Σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν εκ μέρους των συλλογικοτήτων, η
Ιουλία Συροκώστα Πρόεδρος Σ.ΦΙ.Κ.Α. και η Μαρία Μανουσάκη Συντονίστρια ‘Καλλιπάτειρα Πάτρας”, αναφέρουν τα εξής:
«Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους του πολυχώρου «ROYAL» για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου και για τον μπουφέ που συνόδευσε το κρασί, χορηγία της εταιρείας CEO-KREOSYS, του κ Σταυρου Μαλλιώρη που καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους και βέβαια την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της πόλης μας “ΘΕΩΡΙΚΟΝ”.
Τις προσκλήσεις και τις αφίσες είχε αναλάβει το «Τυπογραφείο Κοντογιαννάτος» προσφορά στο Σύλλογο Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης.
Ευχαριστούμε θερμά τους λειτουργούς του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, pelop.gr, BEST, DETE.gr, flamis.gr και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΕΡΑ Πάτρας, ΑΝΤ1, upfm και ‘Πελοπόννησος fm’ που στηρίζουν πάντα τις εκδηλώσεις μας.
Η παράσταση «Μου Μου» είναι μια κωμωδία του Jean de Lertaz σε σκηνοθεσία της θεατρολόγου Νικόλ Πετρουλή και σε αυτήν έπαιξαν με τη σειρά που εμφανίστηκαν οι: Γιώργος Τσουκαλάς, Αλεξάνδρα Χρήστου, Ανδριάννα Παπανδρέου, Γιάννης Βλάχος, Χρήστος Γιαχαλής, Βίκυ Σταυροπούλου, Νίκος Γιαχαλής, μέλη της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας Πάτρας «Θεωρικόν» που ενθουσίασε και διασκέδασε το κοινό.
Ευχαριστούμε πολύ όσους παρευρέθηκαν στο «ROYAL» την Τρίτη το βράδυ, όσους ενίσχυσαν την προσπάθειά μας και δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης η οποία έδωσε τη δυνατότητα να μοιραστούμε αισθήματα αξιοπρέπειας περηφάνιας αυτοπεποίθησης ελπίδας και χαράς που μόνο ισότιμες κοινωνικές επαφές μπορούν να παρέχουν και έδειξε πως όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα στερεότυπα.
Ο «Σύλλογος Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Δημήτρης και Βέρα Σφήκα” (Σ.ΦΙ.Κ.Α.)» ευχαριστεί θερμά την πρόεδρο του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Καλλιπάτειρα κα. Κατερίνα Παναγοπούλου, το παράρτημα Πάτρας που είναι πάντα δίπλα μας μα πιο πολύ τους συμπολίτες μας που κατέκλυσαν τον πολυχώρο «ROYAL» χθες το βράδυ δίνοντας μας δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας.
Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια πολλά και ότι καλύτερο για το νέο χρόνο 2023”.

Related posts

Σπύρος Παπαδόπουλος: Ο γάμος, το δύσκολο διαζύγιο, η τηλεόραση και το άγριο φλερτ με τον θάνατο – Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του που συγκλονίζουν

4press

Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα έτοιμη να υποδεχθεί ξένους τουρίστες από 1η Ιουλίου

4press

Αντετοκούνμπο: Επανήλθαν οι λογαριασμοί στα social media μετά το χακάρισμα με τα εμετικά σχόλια -«Νιώθω αηδία για όσα έγραψαν»

4press