Τεχνολογία & Επιστήμη

To 50% των iPhone θα κατασκευάζεται στην Ινδία έως και το 2027

H Apple κάνει σημαντική στροφή προς τη συγκεκριμένη αγορά.

Η Apple μελετάει εδώ και καιρό την απεξάρτησή της από την κινεζική αγορά και έχει ήδη ξεκινήσει επενδύσεις για γραμμές παραγωγής στην Ινδία.

Τον Σεπτέμβριο, η J.P. Morgan εκτίμησε πως το 25% των iPhone θα κατασκευάζεται στην Ινδία έως και το 2025, ωστόσο μια νεότερη μελέτη αλλάζει αρκετά τα δεδομένα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την South China Morning Post, η Apple θέλει να βγάζει τα μισά iPhone του μέλλοντος από τα εργοστάσιά της στην Ινδία έως και το 2027.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός πως η εταιρεία έχει μειώσει τις παραγγελίες από κινεζικές εταιρείες για τα εσωτερικά τμήματα των κινητών της δείχνουν μια μεγάλη στροφή για τα επόμενα χρόνια.

Στην παρούσα φάση, η Ινδία παράγει το 5% των iPhone και το τελευταίο διάστημα αναλαμβάνει ολοένα και περισσότερα μοντέλα για τα εργοστάσιά της.

Στο iPhone 14, συγκεκριμένα, τα εργοστάσια της Ινδίας ξεκίνησαν να παράγουν τεμάχια μερικές εβδομάδες μετά τα αντίστοιχα της Κίνας και εκτιμάται ότι στο iPhone 15 η δουλειά θα γίνεται παράλληλα στις δύο χώρες.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως η Apple έχει ήδη μεταφέρει την παραγωγή και άλλων σημαντικών προϊόντων της (όπως τα AirPods και τα MacBooks) από την Κίνα στο Βιεντάμ τα τελευταία χρόνια, οπότε η παραπάνω εξέλιξη μόνο περίεργη δεν φαντάζει.

Related posts

Ηλεκτρονικές συναλλαγές: Επιπλέον 500 εκατ. έφεραν οι κάρτες

4press

ΣΠΕΡΧΟΣ: Στο πανέμορφο χωριό των Άνω Λουσών Καλαβρύτων βρίσκεται ο παραδοσιακός χώρος με τα τοπικά του προϊόντα !

4press

Καιρός: Ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία έως 37 βαθμούς -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

4press