Επικαιρότητα Τοπικές Κοινότητες

Παρέμβαση Ιωάννη Σουβαλιώτη για την οικονομική ενίσχυση των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

O πρώην πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Πατρών και πρώην Αντιδήμαρχος Ερυμάνθου Ιωάννης Σουβαλιώτης προχώρησε στην παρακάτω επίκαιρη δήλωση:

Μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα για την οικονομική ενίσχυση των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος δια του ποσού των 1.500.000 €, σε κάθε ένα διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι είχε εξαιρεθεί το δικό μας Κέντρο Υγείας, το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας, του οποίου τη σωστή λειτουργία παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς από σύστασής του (1989).

 Ένα Κέντρο Υγείας το οποίο άρχισε να λειτουργεί και σε όλους εμάς είναι γνωστό με ανεπάρκειες και μόνο! Με τη συμπαράσταση όμως των φορέων και των κατοίκων του τέως Δήμου Φαρρών αλλάξαμε αυτή, την αρχική απαράδεκτη εικόνα, τόσο σε κτηριακή υποδομή όσο και σε στελέχωση και εξοπλισμούς.

Από το 1989 έως σήμερα έχουν περάσει 34 χρόνια και μέσα στα άλλα προστέθηκαν προβλήματα από τις φθορές του χρόνου και δημιουργήθηκαν (όπως συμβαίνει σε όλες τις υπηρεσίες) και ανάγκες προσαρμογής στη σύγχρονη τεχνολογία συσκευών, ενεργειακής αναβάθμισης κ.τ.λ.

Επισημαίνουμε και την έλλειψη των επισκεπτών  ιατρών, διαφόρων αναγκαίων ιατρικών ειδικοτήτων, που παλαιότερα εξυπηρετούσαν τους ασθενείς κυρίως των ορεινών κοινοτήτων, σημειωτέον ότι όλος ο Δήμος Ερυμάνθου έχει χαρακτηριστεί πρόσφατα ως ορεινός.

 Ως κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ερυμάνθου κατόπιν όλων αυτών καταθέτουμε δια της παρούσης τον προβληματισμό μας και την δυσαρέσκειά μας για την εξαίρεση του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας (όπου ως κοινότητα ανήκουμε) από τις πρόσφατες χρηματοδοτήσεις εκ μέρους της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όπου προΐστασθε.

Κύριε διοικητά, εύλογα διερωτώμεθα για τα κριτήρια που ίσχυσαν και για τους λόγους που έμεινε απ’ έξω το δικό μας Κέντρο Υγείας. Εκτός και αν πιστεύετε πως όλα έχουν καλώς σ’ αυτό. Εμείς όμως επιτρέψτε μου να έχουμε διαφορετική άποψη. Σας διαβεβαιώνουμε και να μην εκπλήσεσθε, πως δεν είναι η μοναδική φορά που εκφράζουμε φωνή διαμαρτυρίας. Στα χρόνια που μεσολάβησαν μαζί με άλλους φορείς της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, καταγίναμε στο να αγωνιζόμαστε ενδιαφερόμενοι για την υγεία και μόνο των συνδημοτών μας.

 Εάν όντως, όπως ισχυρίζεσθε, το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας είναι μέσα σε αυτά που διακρίνονται, γιατί εμείς είμαστε πεπεισμένοι γι’ αυτό, χάρις στην υπερπροσπάθεια και τη φιλοτιμία των εργαζομένων, προκειμένου να ξεπεράσουν τις υπάρχουσες αδυναμίες σε αυτό. Σας παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την πρόσφατη δημοσιευθείσα απόφασή σας και να αποδώσετε στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας όσα οφείλετε

Ιωάννης Σουβαλιώτης

Ενεργός πολίτης

Related posts

Εισφορές: Πόσο αυξάνονται οι κλίμακες για σύνταξη, υγεία και επικούρηση για το 2023 – Αναλυτικά παραδείγματα

4press

Άνοιξαν οι ουρανοί στο Ρέθυμνο: Δρόμοι-ποτάμια, χείμαρροι λάσπης και διακοπές ρεύματος

4press

Πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής «Σπίτι μου» -Πώς θα αποκτήσετε πρώτη κατοικία-ιδιόκτητη [παραδείγματα]

4press