Δυτική Ελλάδα

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Πληροφορίες ότι βρέθηκε νεκρός ο ένας πιλότος

Εντοπίστηκε νεκρός ο ένας πιλότος του F-4 «Φάντομ» που έπεσε σήμερα νότια της Ανδραβίδας.

Νεκρός εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο πιλότους του F-4 Phantom II της 338 Μοίρας Διώξεως-Βομβαρδισμού της 117 Πτέρυγας Μάχης, που συνετρίβη σήμερα σε θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει τοπικό μέσο.

Στο μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας, που έκανε εκπαιδευτική πτήση, επέβαιναν δύο ιπτάμενοι.

Νωρίτερα, είχαν βρεθεί συντρίμμια του μαχητικού, σε θαλάσσια περιοχή, 8 ναυτικά μίλια δυτικά του Κατακόλου, στον Κυπαρρισιακό κόλπο.

Το διθέσιο F-4 «Φάντομ» που έπεσε σήμερα στη θάλασσα, συνοδευόταν από ακόμη ένα μαχητικό ίδιου τύπου και ήταν το νούμερο 2 του σχηματισμού που εκτελούσαν την εκπαιδευτική πτήση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι χειριστές του F-4 έκαναν «χαμηλή ναυτιλία», όρος που σημαίνει χαμηλή πτήση με κατώτατο όριο τα 300 πόδια (περίπου 100 μέτρα).

Οι δύο χειριστές ενημέρωσαν ότι θα κάνουν χρήση του αυτόματου συστήματος εγκατάλειψης του αεροσκάφους αλλά δεν είναι ξεκάθαρο για την ώρα εάν τελικά πρόλαβαν να το κάνουν.

Ο συναγερμός σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία λίγο μετά τις 10:30 όταν ενημερώθηκε για την πτώση του F-4 στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Σε εξέλιξη είναι ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα Agusta ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερo Σικορσκι S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικoύ, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα C-130 και μια φρεγάτα.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

Related posts

«Η δήθεν ετοιμότητα και ολίγα περί χρηστής διοίκησης»

4press

Πλούσια δράση σε αναπτυξιακή κατεύθυνση του ΠΣΕΚ Δυτικής Ελλάδος

4press

Καλά νέα για τον Αγροτικό Τομέα… – Τι είπε ο Γ. Γεωργαντάς από την Αρχαία Ολυμπία

4press