Ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Ξεκαθάρισμα μεταξύ ανηλίκων τα επεισόδια σε σχολικά ματς στην Πυλαία

Προμελετημένη η σημερινή επίθεση από ανήλικους σε ανήλικους στο ΔΑΚ Πυλαίας – Ρόπαλα, πυρσοί, full face και άγριο ξύλο

Σοκάρουν τα επεισόδια βίας που διαδραματίστηκαν στο σχολικό πρωτάθλημα που διεξαγόταν αυτές τις ημέρες στην ανατολική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, ο οποίος και είχε παραχωρήσει το δημοτικό γήπεδο «Αντώνης Καραμπουρνιώτης» στην Πυλαια για τις ανάγκες των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Καπνογόνα, πυρσοί, βεγγαλικά, συνθήματα εντός του γηπέδου και συμπλοκές έξω από αυτό συνέθεσαν το σκηνικό, σε ένα κατά τα άλλα σχολικό πρωτάθλημα όπου αγωνίζονται μαθητές σχολείων.

Η σημερινή συμπλοκή μεταξύ ατόμων μόλις τελείωσε ο αγώνας ανάμεσα σε δύο λύκεια της Θεσσαλονίκης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη να ανακοινώνει ότι αίρει την παραχώρηση του γηπέδου όπου διεξαγόταν οι αγώνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr το σημερινό συμβάν δεν ήταν μια απλή συμπλοκή όπου κάποιοι ανήλικοι πιάστηκαν στα χέρια, καθώς τα χτυπήματα που δέχθηκε ένας 15χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι, να αιμορραγεί και να μεταφερθεί  στο «Γεννηματάς», προήλθαν από αντικείμενα όπως ξύλα και ρόπαλα. 

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τη λήξη του αγώνα, περίπου στις 12.00 το μεσημέρι, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατώντας αντικείμενα στην κατοχή τους, όπως ξύλα, ρόπαλα και άλλα, επιτέθηκαν σε τρεις νεαρούς, οι οποίοι προηγουμένως παρακολουθούσαν τον αγώνα.

Πρόκειται για δύο αγόρια, ηλικίας 15 και 17 ετών, οι οποίοι είναι μαθητές ενός εκ των λυκείων που συμμετείχαν στον αγώνα, ενώ ο τρίτος φίλος τους ήταν παλαιός μαθητής του ίδιου σχολείου. Η συμπλοκή ήταν τόσο βίαιη που χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στους δύο νεαρούς, ενώ ο 15χρονος διεκομίσθη στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται προληπτικά. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το ΑΤ Πυλαίας-Χορτιάτη.

Σημειώνεται ότι ο τρόπος που λειτούργησαν τα άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, αλλά και τα εφόδια που είχαν μαζί τους, δείχνει ότι η ενέργειά τους ήταν καλά προμελετημένη και ότι το σχολικό πρωτάθλημα ήταν απλά μια αφορμή για να επιλύσουν τις διαφορές τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρόμοιο περιστατικό συνέβη και τις προηγούμενες ημέρες, στο ίδιο γήπεδο στην Πυλαία, όταν ανήλικοι προκάλεσαν σκηνικό έντασης αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.

Το γεγονός ότι και τα δύο περιστατικά έγιναν μετά τη λήξη των αγώνων αλλά δεν έχουν σχέση με τους καθαυτούς αγώνες, καθώς δεν υπήρχε αντιπαράθεση για το σκορ, αλλά συμμετείχαν άτομα από σχολείο που δεν αγωνιζόταν, προβλημάτισε τους αρμοδίους στο, δήμο, εξού και η απόφαση να άρει την παραχώρηση του γηπέδου, προκειμένου να σταματήσει ο κύκλος της βίας μεταξύ ανήλικων.

Ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καιτεζίδης, μιλώντας στη Voria.gr, έκανε λόγο για θλιβερά φαινόμενα. «Ό,τι βλέπουμε στα γήπεδα ποδοσφαίρου μεγάλων κατηγοριών τα βλέπουμε και σε αγώνες σχολικού πρωταθλήματος. Είναι ντροπή. Έπρεπε να το είχε διακόψει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Αφού αυτό δεν έγινε, το διακόψαμε εμείς».

Related posts

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Κρήτη

4press

«Χαράτσι» και στις… βάρκες – Πώς αναβίωσε νόμος του 1975 – Μέχρι τέλος του μήνα η πληρωμή του ποσού

4press

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: Πρώην αντιδήμαρχος βρέθηκε μαχαιρωμένος στην καρδιά – Είχε βάλει τη μουσική στη διαπασών για να μην ακούγονται οι κραυγές

4press