Auto News

MG: Αυτό είναι το νέο μοντέλο πόλης των 11.500 ευρώ

Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της MG έχει αυτονομία 300 χλμ. και 4θέσια καμπίνα.

Οι Κινέζοι είναι πραγματικά ασυναγώνιστοι στην κατασκευή φθηνών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η τεράστια εγχώρια παραγωγή και ο μεγάλος ανταγωνισμός, έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει άφθονη προσφορά σε compact ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης με πολύ χαμηλή τιμή.

Η «συνταγή» της Κίνας θα μπορούσε να καρποφορήσει και στην Ινδία, η αγορά της οποία είναι πολύ μεγάλη, ενώ παράλληλα έχει και δική της αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτό φαίνεται είχαν κατά νου οι άνθρωποι της SAIC Motors, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το νέο MG Comet EV.

MG Comet EV 2

Το MG Comet EV παράγεται και πωλείται στην Ινδία από την MG Motor India που ανήκει στην SAIC Motors. Στην τελευταία ανήκει όμως και η Wuling που κατασκευάζει για στην Κίνα το πολύ δημοφιλές μικρό Air EV, την βάση του νέου MG Comet EV. Για την ακρίβεια, η διαφορά τους εντοπίζεται μόνο στα σήματα των εταιρειών.

Το MG Comet EV θα να κάνει το ντεμπούτο του ως το μικρότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ινδικής αγοράς με τιμή που θα ξεκινά από τα 11.500 ευρώ. Το μήκος του είναι 2,97 μέτρα, το πλάτος 1,51 μέτρα, το ύψος 1,63 μέτρα και το μεταξόνιο ξεπερνά ελαφρώς τα 2 μέτρα.

MG Comet EV 4

Διατίθεται σε δύο εκδόσεις αυτονομίας, την Standard Range και την Long Range. Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, η διαφορά εντοπίζεται στο πακέτο μπαταριών, με αυτό της πρώτης έκδοσης να έχει χωρητικότητα 17,3 kWh και να χαρίζει αυτονομία έως 200 χλμ., και της δεύτερης να έχει 26,7 kWh για έως 300 χλμ. διαδρομής, σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή.

Σε κάθε περίπτωση, το ηλεκτρομοτέρ βρίσκεται στον πίσω άξονα και αποδίδει 41 ίππους, με την τελική ταχύτητα που χαρίζει στο μικρό ηλεκτρικό MG Comet EV να είναι τα 100 χλμ./ώρα. Τα φρένα αποτελούνται από δίσκους και στους δύο άξονες.

MG Comet EV 3

Παρά το γεγονός ότι έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τις ασφυκτικές αστικές μετακινήσεις των σύγχρονων μεγαλουπόλεων, το MG Comet EV καθίζει έως τέσσερις σε ένα αρκετά σύγχρονο και καλοεξοπλισμένο περιβάλλον.

Ο εξοπλισμός στην εγχώρια αγορά περιλαμβάνει μετωπικούς αερόσακους, ABSESP, υποδοχές ISOFIX, αισθητήρες παρκαρίσματος με κάμερα οπισθοπορείας, πολυλειτουργικό τιμόνι, κλιματισμό, ψηφιακό πίνακα οργάνων, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 10,25 ιντσών και όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες.

Related posts

Το νέο Audi S3 «τα βάζει» με τον προκάτοχό του (vid)

4press

Η Ελλάδα έχει τον παλαιότερο στόλο αυτοκινήτων στην ΕΕ

4press

Επίσημη φωτογραφία για τη νέα Skoda Fabia!

4press