Πολιτισμός - Lifestyle

«Περιπλάνησις Ιερού Θησαυρού»

Το βιβλίο της Χριστιάνας Μπογδανοπούλου Βουτσινά «Περιπλάνησις Ιερού Θησαυρού» παρουσιάζεται από τις εκδόσεις «Το Δόντι» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών (Αράτου 10 & Ρ. Φεραίου) την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, στις 8.00 μ.μ.

Μαζί με τη συγγραφέα, για το βιβλίο θα μιλήσουν:

– Φώτης Δημητρόπουλος, φιλόλογος, συγγραφέας
– Κώστας Παπαγιαννόπουλος, αρχαιολόγος, θεολόγος
– Αναστασία Τογιοπούλου, δικηγόρος, αντιδήμαρχος Πατρέων

Στις σελίδες του βιβλίου αναδεικνύεται η μακραίωνη ιστορία της Πάτρας, εστιάζοντας στα σύγχρονα ιστορικά γεγονότα με αφορμή την επανακομιδή των λειψάνων του Πολιούχου Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πορεία των λειψάνων από τον 4ο αιώνα μ.Χ. έως και την οριστική επανακομιδή στην Πάτρα, το 1964.

Σημαντικοί φορείς και πρόσωπα εργάσθηκαν μεθοδικά, έως ότου ολοκληρωθεί ο στόχος της επαναφοράς των λειψάνων του Αποστόλου στην πόλη της διδασκαλίας και του μαρτυρίου του, με κατέχοντα τον κύριο ρόλο στις διαπραγματεύσεις τον Ηλία Μπογδανόπουλο.

Η Χριστιάνα Μπογδανοπούλου Βουτσινά γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε κλασική μουσική, λαμβάνοντας πτυχία ανωτέρων θεωρητικών, ακορντεόν και τσέμπαλου, καθώς και δίπλωμα στο πιάνο και στη βυζαντινή μουσική.

Εργάσθηκε ως καθηγήτριας μουσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, ως καθηγήτρια πιάνου, ακορντεόν και θεωρητικών. Στις επαγγελματικές της δραστηριότητες περιλαμβάνεται πλήθος συναυλιών σε έργα κλασικής μουσικής και Ελλήνων συνθετών, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, ηχογραφήσεις και δισκογραφήσεις σε έργα Ελλήνων συνθετών, αλλά και διδασκαλία σε σεμινάρια. Παράλληλα σπούδασε στο ΕΑΠ λαμβάνοντας πτυχίο στον «Ελληνικό Πολιτισμό» και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον τομέα «Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία».

Related posts

Casa de Papel 3: Τον Ιούλιο στο Netflix η 3η σειρά- Το εντυπωσιακό τρέιλερ

4press

Αν αναρωτιέστε πως ήταν η Αντζέλικα Χιούστον όταν ήταν νέα δείτε αυτές τις εκπληκτικές φωτογραφίες

4press

Ιαπωνία: Έφτιαξαν αυτόματο πωλητή που λειτουργεί με το πόδι, έχει ακτίνες απολύμανσης και μπορείς ακόμη και να… παραγγείλεις online! (vid)

4press