Υγεία & Fitness

Υγεία των δοντιών: Μια επίσκεψη στον οδοντίατρο αρκεί για να «γλυτώσετε» από γνωστή ασθένεια

Μια επίσκεψη στον Οδοντίατρο μπορεί να φανεί «σωτήρια» καθώς μπορεί να σας «γλυτώσει» από μια γνωστή αυτοάνοση νόσο, σύμφωνα με μια βιολόγο του Πανεπιστημίου Ράις

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ατόμων που αναβάλλουν διαρκώς το ραντεβού τους στον Οδοντίατρο, τότε η παρούσα έρευνα θα αποτελέσει για σας ένα κίνητρο για να προγραμματίσετε το επόμενο ραντεβού σας.

Συγκεκριμένα, η νέα έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αποκάλυψε πως μια απλή επίσκεψη στον οδοντίατρο αρκεί για να «προλάβει» την εμφάνιση της ρευματοειδής αρθρίτιδας.

Η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε από ένα σύνολο ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Ράις, και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science Translational Medicine.

Τα ευρήματα αυτής έδειξαν πως η τακτική φροντίδα των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας γενικότερα θα μπορούσε να αποτρέψει τους χρόνιους πόνους στις αρθρώσεις.

Ειδικότερα, μια βιολόγος του Πανεπιστημίου Ράις, δρ. Vicky Yao, ανακάλυψε κατα την έρευνα της, ίχνη βακτηρίων που σχετίζονται με την περιοδοντική νόσο σε δείγματα από ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, ένα αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις.

Η επιστήμονας διερευνώντας περαιτέρω, μια ολόκληρη σειρά πειραμάτων επιβεβαίωσε φαινομενικά τη σχέση μεταξύ των εξάρσεων της αρθρίτιδας και των παθήσεων των ούλων. 

Η συνέχιση της έρευνας και η ανίχνευση αυτής της σχέσης μεταξύ των δύο θα μπορούσε στο μέλλον να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Related posts

Ελπίδες για νέα θεραπεία κατά της Covid: Μείωση θνητότητας δείχνει ελληνική έρευνα

4press

Φυσικοί τρόποι θωράκισης μας εναντίον του κορωνοϊού – Βιταμίνες D, C, ρίζα γλυκόριζας, μέλι μανούκα κ.α. – Πώς Μπορούμε να Προστατευτούμε;

4press

Τέσσερα εύγευστα μυστικά μακροζωίας και πρόγραμμα διατροφής για το φθινόπωρο από τον Μάνο Καζαμία

4press