Ειδήσεις

H τρίτη ημέρα του 11ου Regional Growth Conference – Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα, το 11ο Regional Growth Conference, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πατήστε το λινκ να παρακολουθήσε απευθείας τις εργασίες του Συνεδρίου: https://rgc.gr/rgc-2023/live-stream-rgc-2023/

Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012 έχει εξελιχθεί σε ένα συνέδριο-θεσμό που καταπιάνεται με τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές περιφέρειες. Το Συνέδριο προσφέρει την ευκαιρία προβληματισμού και αντιμετώπισης ζητημάτων που σχετίζονται με την περιφερειακή πολιτική της Ελλάδας, την ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας, την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Σήμερα, τρίτη ημέρα του Συνεδρίου, τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διασύνδεσή της με τη Δυτική Ελλάδα, όπως επίσης και η τεχνητή νοημοσύνη και η ψηφιοποίηση και τι περιμένουμε από αυτές. Η τεχνητή νοημοσύνη και η ραγδαία τεχνολογική άνοδος πρόοδος φέρνουν επανάσταση σε όλες τις πτυχές της σύγχρονης κοινωνίας, δημιουργώντας ευκαιρίες και προσδοκίες κοινωνικής βελτίωσης αλλά και εγείροντας σημαντικές προκλήσεις για την κοινωνική δικαιοσύνη όσον αφορά τη δίκαιη μετάβαση σε έναν ψηφιοποιημένο κόσμο.

Η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει ήδη ριζικά τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα διερευνηθεί η δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ της τεχνητής νοημοσύνης και της δημοκρατίας, εξετάζοντας τα ακόλουθα θέματα. Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να αναδιαμορφώσει τα δημοκρατικά συστήματα και προς ποια κατεύθυνση;

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να αυξήσει τη διαφάνεια στη λήψη κυβερνητικών αποφάσεων και να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα, τη νομιμότητα και τη λογοδοσία της πολιτικών μας συστημάτων; Τι αντίκτυπο θα έχει στην εμπλοκή των πολιτών και την πολιτική συμμετοχή;

Άλλο ένα θέμα που θα κυριαρχήσει σήμερα είναι η εκπαίδευση και το πώς η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αξιοποιήσει τα κονδύλια και τα πλαίσια της ΕΕ, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες αναβάθμισης και επανακατάρτισης της Ελληνικής Βιομηχανίας, ώστε να διαταράξει τις ανισότητες ευκαιριών και τα κενά εξειδίκευσης, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου κεφαλαίου των νέων και τις στρατηγικές μείωσης της ανεργίας.

Related posts

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Διασύνδεση επαγγελματικού λογαριασμού με IRIS από 1η Ιανουαρίου 2024

4press

Ταυτοποιήθηκε η σορός του Στάθη Άνθη

4press

ΣΔΙΤ: Στις 5/9 οι προσφορές για την κατασκευή 17 σχολείων στη Θεσσαλονίκη ύψους 160 εκατ. ευρώ – Τα 5 αστυνομικά κτήρια

4press