Ειδήσεις

Ξεκινάει την Τετάρτη ο Σιδηρόδρομος -Όλο το πλαίσιο λειτουργίας

Συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά το Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων παρουσία του Γιώργου Γεραπετρίτη και των φορέων που εμπλέκονται στη διαχείριση κρίσης, δηλαδή την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ, καθώς επίσης και τον λειτουργό του δικτύου δηλαδή την Hellenic Trains.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, σε δηλώσεις του ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε ότι την επόμενη Τετάρτη 22 Μαρτίου ξεκινά η σταδιακή λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής που διεκόπη μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και τόνισε πως είναι σημαντικό να υπάρχει επανεκκίνηση με όρους απόλυτης ασφάλειας.

Ανά πενθήμερο θα προστίθενται γραμμές -Σε πλήρη ανάπτυξη πριν το Πάσχα
Την επόμενη Τετάρτη λοιπόν εκκινεί το νέο σταδιακό πλαίσιο για τη λειτουργία των τρένων και ανά πενθήμερο θα προστίθενται γραμμές, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρη ανάπτυξη σε περίπου εικοσιπέντε μέρες πριν από το Πάσχα.

Πιστή τήρηση του κανονισμού κυκλοφορίας
«Θα ήθελα να επισημάνω, ιδιαίτερα, ότι έδωσα οδηγίες, με τον υφυπουργό, για συγκεκριμένα θέματα, τα οποία αφορούν την ασφάλεια, όπως είναι κατεξοχήν τα ζητήματα της πυρασφάλειας και της πυρανίχνευσης, όπως είναι, επίσης, και η πιστή τήρηση του κανονισμού κυκλοφορίας», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Related posts

Δολοφονία Άλκη: Ραγδαίες εξελίξεις – Νέες συλλήψεις και εντάλματα για 10 άτομα

4press

Νέο επίδομα θέρμανσης: Αυξάνεται η ενίσχυση, ίδια παραμένουν τα κριτήρια – καμία μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα

4press

Γιάννενα: Σοκάρει νέα γυναικοκτονία, χτύπησε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του

4press