Click Minds

Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει γιγαντιαία φάλαινα με σπάνια πάθηση (vid)

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι επιστήμονες κατάφεραν να καταγράψουν μια σπάνια παρατήρηση μιας φάλαινας 17 μέτρων με σοβαρή σκολίωση που κολυμπούσε στα ανοιχτά κοντά στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι επιστήμονες κατάφεραν να καταγράψουν μια σπάνια παρατήρηση μιας φάλαινας 17 μέτρων με σοβαρή σκολίωση που κολυμπούσε στα ανοιχτά κοντά στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Το ογκώδες πλάσμα, βάρους περίπου 40.000 κιλών και με το σώμα του παραμορφωμένο σε σχήμα V, εντοπίστηκε για πρώτη φορά από έναν τοπικό καπετάνιο σκάφους στις 4 Μαρτίου, αφού πιάστηκε σε ένα παρασυρόμενο δίχτυ.

Το video σας θα ξεκινήσει σε 8 δευτερόλεπτα

Το Ίδρυμα Oceanogràfic στη Βαλένθια ανέφερε στο Facebook ότι η κατάσταση της φάλαινας οφείλεται σε «σκολίωση άγνωστης προέλευσης που αλλοίωσε τη φυσική ανατομία της» και προειδοποίησε ότι ενδέχεται να εμφανιστεί ξανά στην περιοχή τις επόμενες ημέρες λόγω της δυσκολίας του να κολυμπήσει.

Οι βιολόγοι ανέφεραν ότι λόγω του μεγέθους και της θέσης της φάλαινας στην ανοιχτή θάλασσα με τη δυσμορφία της, υπήρχαν περιορισμοί στο τι μπορούσαν να κάνουν για να βοηθήσουν το πλάσμα.

Το Ίδρυμα Oceanogràfic δήλωσε ότι «λόγω του μεγέθους της φάλαινας, του ότι βρισκόταν στην ανοιχτή θάλασσα και της δυσμορφίας της, δεν ήταν δυνατόν να τοποθετηθεί πάνω της ένας απομακρυσμένος ιχνηλάτης για να ληφθούν πιο λεπτομερή στοιχεία σχετικά με την κατάστασή της, τη βιολογία της και την πορεία της».

Σύμφωνα με το Science Alert, η σκολίωση είναι μια σπάνια κατάσταση στις φάλαινες και οι επιστήμονες δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να την παρατηρήσουν από κοντά.

Related posts

Ισπανία: Μια «πεθαμένη» γιαγιά από κορωνοϊό επέστρεψε στο γηροκομείο, εννέα μέρες μετά την κηδεία της!

4press

Δημογραφικό: Ο Συνταγματάρχης με τα 11 παιδιά μιλά για την ευτυχία της μεγάλης οικογένειας – «Μας λένε θεότρελους»

4press

Αυτό το Lada καλυμμένο ολόκληρο με χαλί είναι έτοιμο για ρεκόρ κακογουστιάς! (φώτο)

4press