Πολιτισμός

Διήμερο Εκδηλώσεων για το 1821 στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Στις 23 και 24 Μαρτίου το 21ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών θα τιμήσει με εκδηλώσεις την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821. Οι εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έχουν επιμεληθεί ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και συνάμα εορταστικό πρόγραμμα με τίτλο: «Γνωρίζουμε το 1821… μαθαίνουμε για τους αγώνες του λαού μας», με το οποίο οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν ένα διαφορετικό ταξίδι στα πολεμικά εκείνα χρόνια γνωρίζοντας καλύτερα την Επανάσταση του 1821, το πρώτο και κορυφαίο γεγονός της νεότερης Ελληνικής ιστορίας.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος το πρωί της Πέμπτης 23 Μαρτίου ο πρόεδρος του Σκοπευτικού Συλλόγου Παραδοσιακών Όπλων Πατρών Κωνσταντίνος Βαγγελάκος θα παρουσιάσει σ’ όλους του μαθητές φορεσιές και άρματα των αγωνιστών με τους πρώτους να έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά κειμήλια του Αγώνα. Στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός αναλυτής-συγγραφέας Κυριάκος Δ. Σκιαθάς θα μιλήσει στους μαθητές για τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821.

Στο τέλος της ομιλίας-συζήτησης θα δοθούν στις μεγαλύτερες τάξεις (Δ, Ε, ΣΤ) ερωτηματολόγια σχετικά με το Εικοσιένα, ενώ στο σύνολο των μαθητών θα δοθούν με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εικόνες, που απεικονίζουν Αχαιούς και άλλους αγωνιστές της Επανάστασης

Την επόμενη ημέρα, 24 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη σχολική γιορτή και οι μαθητές με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών τους θα παρουσιάσουν το θεατρικό με τίτλο: «Το χρονικό της Επανάστασης».

«Τα παιδιά θα έρθουν κοντά στο πνεύμα της εποχής εκείνης και θα προβληματιστούν με το σθένος των προγόνων μας», είπε ο Διευθυντής του σχολείου Ανδρέας Σκαλτσάς για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου, αναφερόμενος στο γεγονός, ανέδειξε τη σημασία της προσέγγισης ανάλογων εκδηλώσεων εκ μέρους του Συλλόγου λέγοντας: «Προσφέρουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά στους αγώνες των εθνικών μας ηρώων μέσα από αληθινές ιστορίες και πραγματικές φορεσιές των αγωνιστών της εποχής. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν προσωπικότητες που συνέβαλαν τόσο σε τοπικό, όσο και σε Εθνικό επίπεδο για την απελευθέρωση του λαού μας από τον τούρκικο ζυγό. Στοχεύουμε σε διοργάνωση περισσότερων παρόμοιων εκδηλώσεων στο μέλλον».

Related posts

Ένα ρομπότ επιβλέπει την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και την χρήση μάσκας σε ιαπωνικό κατάστημα (vid)

4press

450 km ασφαλτοστρώσεων στην Αθήνα!

4press

Αίγυπτος: Ανακάλυψαν θησαυρό με 250 μούμιες στις σαρκοφάγους τους

4press