Ειδήσεις

Γαλλία -Πάνω από 3,5 εκατ. διαδηλωτές κόντρα στο ασφαλιστικό

Στους δρόμους βγήκαν την Πέμπτη (23/03), για ένατη ημέρα, οι οργισμένοι πολίτες της Γαλλίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, πραγματοποιώντας ογκώδεις διαδηλώσεις και απεργίες.

Το βράδυ της Πέμπτης, μετά από τη μεγάλη διαδήλωση στην Place de l’Opera, στην καρδιά του Παρισιού, τα γαλλικά συνδικάτα προχώρησαν σε κάλεσμα για νέα ημέρα απεργιών και διαδηλώσεων την ερχόμενη Τρίτη στις 28 Μαρτίου. Αυτό συμπίπτει με την τελευταία ημέρα της κρατικής επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου Γ’ στη χώρα.

“Καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να γυρίσει σελίδα, αυτό το κοινωνικό και συνδικαλιστικό κίνημα, βιώσιμο και υπεύθυνο, επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας να επιτύχουν την απόσυρση της μεταρρύθμισης”, τόνισαν στο τέλος της ένατης ημέρας κινητοποιήσεων στη χώρα.

Related posts

Πάτρα: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την σεισμόπληκτη Αλβανία – Συνάντηση του Παναγιώτη Μελά με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μεταναστών

4press

Απόφαση – σταθμός! Δικαιώθηκε οδηγός που δεν πλήρωνε διόδια!

4press

Θρίλερ σε κρουαζιερόπλοιο: Πέθανε 12χρονος – Φόβοι για θανατηφόρο ιό

4press