Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: «Στη σκιά μιας εθνικής τραγωδίας ο σημερινός εορτασμός» στην Αθήνα

Μεγαλειώδης ήταν η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα – «Στη σκιά μιας εθνικής τραγωδίας ο σημερινός εορτασμός», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η Ελλάς ευγνωμονούσα τίμησε την επανάσταση του 1821 . Η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα ήταν μεγαλειώδης και την παρακολούθησαν χιλιάδες πολίτες, που εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις εντυπωσίασαν για μια ακόμη φορά και έστειλαν ηχηρό μήνυμα αποτροπής. Στη σημερινή παρέλαση εμφανίστηκαν τα νέα Rafale και τα εκσυγχρονισμένα F-16 Viber καθώς και τα νέα άρματα Marder.

Στα πλαίσια της παρέλασης για τον εορτασμό της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, οι εύζωνες παρέλασαν μπροστά από την πλατεία Συντάγματος, με τον ήχο από τα τσαρούχια τους, τα οποία ζυγίζουν τρία κιλά, να ακούγεται δυνατά.

5844268
https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599y14juihe6ly&playlistId=v-crfdc0pgo5xt

«Ο εορτασμός της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας. Αυτό καθιστά ακόμα πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα. 

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Ο εορτασμός της Εθνικής Ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας. Αυτό καθιστά ακόμα πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό. Πώς θα μπορέσουμε να εμπνευστούμε από τους θριάμβους του του έθνους μας. Πώς θα μπορέσουμε να διδαχτούμε από τις τραγωδίες σε αυτήν τη μακρά πορεία διαρκούς προόδου του ελληνικού κράτους, του ελληνικού έθνους, του ελληνικού λαού.

»Η σημερινή ημέρα όμως είναι ταυτόχρονα μέρα γιορτής για τις Ένοπλες δυνάμεις μας, για τις γυναίκες και τους άνδρες οι οποίες και οι οποίοι παρέλασαν κρατώντας ψηλά τη σημαία και εκπέμποντας ένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ότι σημαντικοί πόροι οι οποίοι κατανέμονται στην Εθνική Άμυνα για τα αεροπλάνα μας, για τα τανκς μας, για τα καράβια μας προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού.

»Είναι όμως απολύτως απαραίτητη για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ανεξαρτησία. Εθνική ανεξαρτησία, η οποία τελικά είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο, για την κοινωνική συνοχή. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!».

Related posts

Καιρός: Επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

4press

Ξεχασμένες ασθένειες και μικρές υγειονομικές βόμβες χτυπούν την πόρτα μας

4press

Επίδομα 250 ευρώ: Τι πρέπει να κάνουν όσοι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν τα έλαβαν

4press