Ειδήσεις

Πάτρα-Αθήνα σε 45 λεπτά με υδροπλάνο – Δρομολόγια και προς Κέρκυρα, Σπέτσες, Πύλο, Κεφαλονιά

Στην τελική ευθεία προκειμένου η Πάτρα να αποκτήσει το δικό της υδατοδρόμιο που είναι έτοιμο για λειτουργία με σκοπό να… εκμηδενίσει τις αποστάσεις.
Η Πάτρα έρχεται πιο κοντά, με το νέο της υδατοδρόμιο, το οποίο είναι έτοιμο για λειτουργία.

Το υδατοδρόμιο Πάτρας είχε ήδη αδειοδοτηθεί με το Ν.4146/13 από το Μάιο του 2017 κατόπιν συνεργασίας του «Οργανισμού Λιμένος Πατρών Α.Ε.» με την ανάδοχο εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

Πλέον, και σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας, πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση από την αρμόδια Επιτροπή Υδατοδρομίων ώστε να επικαιροποιηθεί η άδεια σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο Ν.4663/20.

Ως Φορέας λειτουργίας του Υδατοδρομίου Πάτρας έχει επιλεγεί η μικτή εταιρεία «Υδατοδρόμιο λιμένος Πατρών ΙΚΕ» στην οποία πλειοψηφών εταίρος είναι η «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

Η εταιρεία GRECIAN AIR SEAPLANES, που βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης Πιστοποιητικού Κοινοτικού Αερομεταφορέα (AOC) για πτήσεις υδροπλάνων, έχει συμπεριλάβει την Πάτρα στο δίκτυο προορισμών που θα εξυπηρετεί προγραμματίζοντας να την συνδέει με τα νησιά του Ιονίου, με παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, με νησιά του Αργοσαρωνικού και άλλα νησιά όπου θα δημιουργηθούν υδατοδρόμια.

Ενδεικτικά οι χρόνοι πτήσεων με Υδροπλάνο από το Υδατοδρόμιο της Πάτρας θα είναι:

Προς την Αθήνα (Πειραιάς) 45 λεπτά
Προς την Κέρκυρα 55 λεπτά
Προς τις Σπέτσες 42 λεπτά
Προς την Πύλο 38 λεπτά
Προς την Κεφαλονιά 28 λεπτά

«Το τελικό στάδιο ώστε το υδατοδρόμιο της Πάτρας να είναι πλήρως αδειοδοτήμενο υδατοδρόμιο, το πρώτο πανελλαδικώς είναι γεγονός», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ ΑΕ, Παναγιώτης Τσώνης, ο οποίος ευελπιστεί ο ερχομός των υδροπλάνων ξανά στην πόλη να μεγιστοποιήσει το brand name της, προσελκύοντας Έλληνες και ξένους τουρίστες. Συν τοις άλλοις, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Τάσο Γκόβα, το Υδατοδρόμιο Πάτρας, ως το κεντρικό Υδατοδρόμιο της Δυτικής Ελλάδας, θα αποτελέσει τον «οδηγό» για να δημιουργηθεί ένα εκτενές δίκτυο υδατοδρομίων στις υπόλοιπες παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου γεγονός που θα επιτρέψει την γρήγορη, ασφαλή και ευέλικτη μετακίνηση κατοίκων και τουριστών με πτήσεις υδροπλάνων.

 *εφημερίδα Γνώμη

Related posts

Πάτρα: Ατύχημα με νταλίκα στην Περιμετρική – Γέμισε αλεύρι ο δρόμος

4press

Τα βοσκοτόπια στάθηκαν η αφορμή για το στυγερό έγκλημα στην Κρήτη

4press

Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας: Έρχεται η προπληρωμένη κάρτα για τα ψώνια σε σούπερ μάρκετ

4press