Ειδήσεις

SOS στη Χαλκιδική: Ξηρασία και λειψυδρία λίγο πριν έρθουν οι τουρίστες, έκτακτα μέτρα από δήμους

Λειψυδρία και ξηρασία από την ανομβρία παρατηρείται στην Χαλκιδική, λίγο πριν την μαζική έλευση τουριστών για την καλοκαιρινή περίοδο.

Η παρατεταμένη ανομβρία δημιουργεί ανησυχία για την επάρκεια νερού στη Χαλκιδική, την ώρα που ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα τεράστιο κύμα τουριστών. Τα προβλήματα στον υδροφόρο ορίζοντά της, αναμένεται να είναι πιο έντονα την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ θα δημιουργηθούν προβλήματα και στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Η ανομβρία και τα προβλήματα που δημιουργεί προβληματίζει τους δημάρχους Χαλκιδικής, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους απαιτούνται συνολικά μέτρα.

Διορθωτικές κινήσεις με εφεδρικές γεωτρήσεις έχουν γίνει σε δήμους της Χαλκιδικής, που αναμένεται να βοηθήσουν στην υδροδότηση.

Related posts

Πού θα κυμανθούν οι φετινές βάσεις των πανελληνίων εξετάσεων – Σε ποιες σχολές αναμένεται πτώση;

4press

Αχαΐα: Έτοιμες οι Κτηνιατρικές υπηρεσίες και οι σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις ενόψει Πάσχα

4press

Σε ετοιμότητα η Ηλεία λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

4press