Ο καιρός θα παρουσιάσει σήμερα μεταβολή, με βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά, πιθανότητα καταιγίδων κυρίως στα δυτικά και πτώση της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Ο Μάιος εξακολουθεί να εμφανίζει σκαμπανεβάσματα, καθώς μετά από τις ανοιξιάτικες μέρες, σήμερα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Ελλάδας και στα ηπειρωτικά.
ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή σήμερα Τρίτη 16/5
Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Τρίτη 16 Μαΐου, αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Επίσης, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, ενώ βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και θα φτάσει στα δυτικά τους 23°C και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από αργά το απόγευμα δυτικοί-νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις. Τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες στη Δυτική και στην Κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στη Θράκη ανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι πρόσκαιρες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Εύβοια
Καιρός: Νεφώσεις και το μεσημέρι – απόγευμα πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Αρχικά ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί-νοτιοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι-νοτιοανατολικοί.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Meteo: Οι περιοχές όπου απαιτείται προσοχή για σήμερα Τρίτη 16/5
Σύμφωνα με το Meteo, σήμερα Τρίτη 16 Μαΐου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές, αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, και βαθμιαία στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Μικρότερη πιθανότητα καταιγίδων εντοπίζεται σε τμήματα της κεντρικής και βόρεια χώρας. Βροχές τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στο Αιγαίο και κυρίως το βράδυ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Σχετικά αυξημένες και τοπικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία από 9 έως 24-26°C, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 12 έως 28-29°C, στην Ήπειρο από 15 έως 24°C, στη Θεσσαλία από 14 έως 24-25°C, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 25-27°C, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 24°C και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30-31°C και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τους 32-33 βαθμούς Κελσίου.
