Δυτική Ελλάδα

Μην παίζετε με τη φωτιά κύριοι της Δημοτικής Αρχής

wra_patrwn marketos

Μέσα στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, λίγες μέρες προτού οδηγηθούμε στις κάλπες, είναι αναμενόμενο οι πολίτες να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους εκεί.

Αν το πρόβλημα δεν ήταν σοβαρό και δεν αφορούσε παιδιά και ιδιαίτερα παιδιά με ειδικές ανάγκες αυτό το δελτίο θα μπορούσε να βγει μετά μερικές ημέρες.

Προ μερικών μηνών η παράταξή μας Ώρα Πατρών είχε φέρει το θέμα της πυρασφάλειας και πυρόσβεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζητούσε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Πετρόπουλο αναλυτική ενημέρωση. Ο “αρμόδιος” αντιδήμαρχος καθησύχασέ τότε το Δημοτικό Συμβούλιο. Στην ουσία το παραπλάνησε ότι όλα βαίνουν ομαλά και ότι δεν υπήρχε πρόβλημα.

Αρχές Δεκέμβρη του 22 ήρθε το τραγικό δυστύχημα στο Δημοτικό σχολείο των Σερρών και διατάχθηκε έλεγχος από την Πυροσβεστική σε όλη την Ελλάδα όπως και στα σχολεία της Πάτρας.

Ο έλεγχος τελικά ανέδειξε την κοροϊδία και την εξαπάτηση του αντιδημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο όταν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η κατάσταση είναι πραγματικά εφιαλτική στη σχολική κοινότητα. Σε σύνολο 71 ελέγχων επιδόθηκαν 60 πρόστιμα και βρέθηκαν μόλις οκτώ σχολεία να τηρούν τους όρους ενώ σε κάποια δόθηκε εικοσαήμερη παράταση από το γραφείο  της πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου να συμμορφωθούν με όρους και κανονισμούς.

Επισημαίνεται ότι η ίδια η Πυροσβεστική σημειώνει ότι παρά τον διοικητικό έλεγχο και τα πρόστιμα δεν παρατηρήθηκαν ουσιώδεις βελτιώσεις στην αναγκαία σχολική υποδομή και έτσι οι όποιοι  κίνδυνοι καραδοκούν.

Ανάμεσα στα σχολεία που επιδόθηκαν πρόστιμα για ελλείψεις πυρασφάλειας είναι και τα ευαίσθητα εκπαιδευτήρια όπως το Ειδικό Σχολείο Κωφών, τα ειδικά νηπιαγωγεία δημοτικά 1ο,2ο,3ο.

Το θέμα έφερε πάλι η παράταξή μας Ώρα Πατρών στο Δημοτικό Συμβούλιο 10/5/23, για να δεχθούμε τα ειρωνικά σχόλια του αντιδημάρχου, αλλά και τις επόμενες ημέρες αντί να σιωπήσει και να εργαστεί, είδαμε ανακοινώσεις του στα κοινωνικά δίκτυα πού δεν περιποιούν τιμή για τη θέση του και το θεσμό που υπηρετεί.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα, αφού μας ενημέρωνε  ότι όλα βαίνουν ομαλά γιατί παραδέχτηκε εν τέλει ότι μετά από τους ελέγχους της πυροσβεστικής έγιναν βελτιώσεις;

Γιατί συνεχίζει και υποβαθμίζει τους ελέγχους της πυροσβεστικής;

Γιατί ενώ το έργο έχει ενταχθεί από το 2021 στο πρόγραμμα Φιλόδημος δεν έχει γίνει επί δύο χρόνια καμία εργασία;  Άλλοι δήμοι έχουν προχωρήσει πλέον του 50% του έργου, άλλοι έχουν ολοκληρώσει.

Ο δήμαρχος Πατρέων  κ. Πελετίδης που έχει την πολιτική ευθύνη είναι ευχαριστημένος με τις ημέρες  και έργο του αντιδημάρχου;

Μην παίζετε με τη φωτιά κύριοι της Δημοτικής Αρχής..

Related posts

Ημερίδα: «Η Ευρεσιτεχνία σε Εθνικό και Διεθνές Επίπεδο. Δυνατότητες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»

4press

ΛΙΑΚΟΣ: «Δύναμη Προοπτικής για τη Δυτική Αχαΐα»

4press

Δυτική Αχαΐα: “Επιδημιολογία τροχαίων στη Δυτική Αχαΐα: έρευνα-ευρήματα- προτάσεις”

4press