Ειδήσεις

Σταϊκούρας: «Aύξηση κατώτατου μισθού μέχρι τα 950 ευρώ μέχρι το τέλος της 4ετίας»


Για «αύξηση του κατώτατου μισθού μέχρι τα 950 ευρώ στο τέλος της 4ετίας» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Αρχικά, μιλώντας για τις αγορές μετά από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των τουρκικών εκλογών, δήλωσε στο Mega: «Οι αγορές είχαν προεξοφλήσει πιθανότατα ένα διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα στην Τουρκία και γι΄αυτό είχαν μεταβάλει κάποια οικονομικά δεδομένα προ της διεξαγωγής των εκλογών. Και επανέρχονται στην πρότερη κατάσταση μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Είναι δύσκολο να υπάρχει εμπιστοσύνη όταν ο πληθωρισμός είναι σε τρελά υψηλά επίπεδα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ζητήματά εσωτερικά της Τουρκίας αυτά και θα τα δούμε την επόμενη μέρα», επεσήμανε αρχικά.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας για την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ
Στη συνέχεια μίλησε για την ελληνική οικονομία και για το γεγονός ότι η ακρίβεια «καλπάζει» στα ράφια των σούπερ μάρκετ. «Για το εάν πηγαίνει καλά η οικονομία ή όχι, ας βάλουμε έναν ουδέτερο παρατηρητή. Ας αφήσουμε στην άκρη τον υπουργό Οικονομικών, την αντιπολίτευση, και ας δούμε τις χθεσινές αξιολογήσεις της ευρωπαϊκής επιτροπής για όλες της χώρες της Ευρώπης. Εκεί αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα τρέχει με διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ έτρεχε με ¼ του μέσου ευρωπαϊκού όρου, η ανεργία συρρικνώνεται σημαντικά. Η έκθεση της ευρωπαϊκής επιτροπής υποστηρίζει ότι υπάρχει συνεχώς ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών στην Ελλάδα κάθε έτος. Ότι οι μισθοί θα αυξηθούν σημαντικά, εξαιτίας των παρεμβάσεων της κυβέρνησης, τα δημόσια οικονομικά είναι σταθεροποιημένα και το χρέος έχει την μεγαλύτερη που είχε ποτέ στην ιστορία της Ευρωζώνης», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Βίντεο με τη συνέντευξη του Χρήστου Σταϊκ

Πηγή: iefimerida.gr

Related posts

ΚΥΣΕΑ: Ποιοι μένουν, ποιος φεύγει

4press

Πού βλέπουν το 2023 τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων οι τράπεζες

4press

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Βροχή» πληρωμών ύψους 103 εκατ. ευρώ – Ποιοι οι δικαιούχοι

4press