Επικαιρότητα

Το καλοκαίρι θα αργήσει να έρθει

Καθόλου ευχάριστα τα προγνωστικά στοιχεία για τους λάτρεις του καλοκαιριού αφού σύμφωνα με τις μακροχρόνιες προβλέψεις του Ευρωπαϊκού μοντέλου πρόγνωσης καιρού το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου μόνο καλοκαίρι δεν θα θυμίζει ιδιαίτερα για τις χώρες της Μεσογείου.

Ο λόγος που έχουμε αυτές τις ανωμαλίες του καιρού για την εποχή που διανύουμε, είναι οι υψηλές πιέσεις που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν στρογγυλοκαθήσει πάνω από την βόρεια Ευρώπη με συνέπεια στα νότια διαμερίσματα της Γηραιάς Ηπείρου να προβλέπεται συνέχιση των βροχοπτώσεων.

Όπως φαίνεται συνεχόμενες ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάζουν την Ισπανία, την Ιταλία,την Ελλάδα,την Τουρκία καθώς και τις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων με αποτέλεσμα νέες έντονες βροχοπτώσεις να πλήττουν τις περιοχές με τον κίνδυνο για νέα πλημμυρικά φαινόμενα να είναι μεγάλος.

Όπως διαβάσατε και σε προηγούμενα άρθρα μας τα προβλήματα στην Ισπανία από τις πλημμύρες είναι πολλά ενώ στην γειτονική Ιταλία σήμερα 2 άτομα έχασαν την ζωή τους και οι καταστροφές σε πολλές περιοχές είναι βιβλικές.

Related posts

Οι λοιμωξιολόγοι προκαλούν «εγκεφαλικό» στην κυβέρνηση! Δεν υπάρχει φράγκο για ακόμα σκληρότερα μέτρα!

4press

Στο ανθρωποκτονιών ο φάκελος με τα τρία νεκρά κορίτσια στην Πάτρα

4press

Περού: Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Λίμα

4press