Δυτική Ελλάδα

Φίδι προκάλεσε πανικό στο Αγρίνιο

Πανικός επικράτησε στο κέντρο του Αγρινίου από την  εμφάνισή φιδιού, μόλις λίγα μέτρα από την πλατεία Δημοκρατίας. 

Σύμφωνα με το agriniopress.gr, πολίτες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική που συνεργάζεται με δημότη εθελοντή που ασχολείται με την διάσωση της άγριας ζωής.

Επειδή αυτήν την εποχή φίδια κάνουν την εμφάνισή του και μέσα στον αστικό ιστό συνίσταται τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται αφού συνήθως πρόκειται για λαφιάτες, που είναι άκακοι και να ενημερώνουν την Π.Υ. για την απομάκρυνση τους.

Σύμφωνα με τον εθελοντή και συνεργάτη της ΑΝΙΜΑ Ν. Πατερέκα, επρόκειτο τελικά για Λιμνόφιδο (Natrix tessellata) που αλλάζει δέρμα. Από το καταστατικό των περιστατικών που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια έχει καταγραφεί άλλη μία περίπτωση του ίδιου είδους φιδιού μέσα στο κέντρο του Αγρινίου: «Είναι ένα ζώο το οποίο μεταφέρθηκε με κάποιο αυτοκίνητο από κάποια περιοχή που έχει κοντά υδροβιότοπο και δυστυχώς χωρίς να το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης κατέβηκε μέσα στην πόλη. Φίδια ζουν στην πόλη του Αγρινίου όπως είναι γνωστό και εκμεταλλεύονται τον αστικό ιστό για να επιβιώσουν / κάποια μεταφέρονται από την εξοχή με αυτοκίνητα κάποια άλλα όχι σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ για να λύσουμε οποιαδήποτε απορία».

Πηγή: agriniopress.gr

Related posts

Πείρος: Δωρεάν rapid test το Σάββατο

4press

Ο Άγγελος Τσιγκρής στη Βουλή για στήριξη των αγροτών και δασικούς χάρτες 

4press

Ετοιμόρροπη οικία στο κέντρο της Πάτρας: Καθημερινός κίνδυνος για πεζούς και οχήματα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

4press