Επικαιρότητα Χωρίς κατηγορία

Χανιά: Άφησε δεμένο το άλογό του χωρίς νερό, τροφή και πέθανε -Συνελήφθη ο 26χρονος ιδιοκτήτης

Σοκ στην Κίσαμο Χανίων, καθώς ένας 26χρονος άφησε δεμένο σε ένα χωράφι το άλογο του χωρίς νερό και φαγητό και το άτυχο ζώο ξεψύχησε.

Όπως είπαν οι γείτονες στην πανελλήνια ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα και το κυνήγι όπου και έγινε η καταγγελία, το άλογο ήταν αρκετές μέρες δεμένο με σκοινί στο χωράφι στον καύσωνα χωρίς καμία σκιά και χωρίς κάνεις να πάει να του βάλει νερό.

Οι ίδιοι προχώρησαν σε καταγγελία όταν το άλογο είχε πλέον πεθάνει και υπήρχε έντονη δυσοσμία. Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Κισάμου που πήγαν στο σημείο εντόπισαν το νεαρό θηλυκό άλογο νεκρό και λίγη ώρα αργότερα τον 26χρονο ιδιοκτήτη του, ο οποίος συνελήφθη και παραδέχτηκε ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχε επισκεφθεί το άτυχο ζώο τις τελευταίες ημέρες.

Χανιά: Θα επιβληθεί «τσουχτερό» πρόστιμο στον 26χρονο
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχει ήδη ειδοποιηθεί η κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να κάνει νεκροψία στο νεαρό άλογο, που εκτιμάται ότι είναι περίπου πέντε χρονών, ενώ όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες δεν ήταν και πεταλωμένο.

Πάντως όπως έλεγαν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, αν οι γείτονες είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα, το ζώο μπορεί και να είχε σωθεί. Ο 26 χρόνος ιδιοκτήτης του αλόγου που κρατείται βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων, ενώ αναμένεται να του επιβληθεί και τσουχτερό πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ. Αύριο Πέμπτη 20 Ιουλίου αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πρόσφατα είχε δημιουργηθεί δικογραφία σε βάρος ιδιοκτήτη αλόγου στον Πολύγυρο ο οποίος είχε δέσει το άλογό του και το είχε αφήσει στον ήλιο, ενώ σάλος είχε προκληθεί με το άλογο που πέθανε στην Κέρκυρα.

Related posts

Καθαρά Δευτέρα: Με τι καιρό θα… πετάξουμε χαρταετό -Που θα «ρίξει» καταιγίδες

4press

Ουκρανία: Δραματική αύξηση του αριθμού των προσφύγων και των εκτοπισμένων

4press

Νεκρός ορειβάτης στον Όλυμπο: Οι πρώτες πληροφορίες για τον άτυχο 41χρονο

4press