Επικαιρότητα

Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων: Σύσταση στους πολίτες για αποφυγή δραστηριοτήτων που προκαλούν πυρκαγιά

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους συμπολίτες μας και σε συνδυασμό με τις αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στην επικράτεια το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων, έχοντας ως στόχο την εξάλειψη των κινδύνων πυρκαγιάς για ξένες περιουσίες και κυρίως για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τον περιορισμό των καμένων εκτάσεων και τη μείωση του αριθμού εκδήλωσης πυρκαγιών υπαίθρου, ανακοινώνει ότι:

Εφιστούμε μέγιστη προσοχή στους πολίτες του Δήμου Καλαβρύτων, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα, από την οποία μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά, να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως προβλέπονται στην υπ’ αριθ. 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη «Καθορισμός μέτρων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους», να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος και σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112. 

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr. Ενημερώνει δε ότι τις προηγούμενες ημέρες, λόγω μη τήρησης των διαλαμβανόμενων της ανωτέρω υπ’ αριθ. 9 Πυροσβεστικής Διάταξης, έχουν επιβληθεί Διοικητικά Πρόστιμα, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη και την ισχύουσα νομοθεσία. Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια , να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Related posts

Το νομοσχέδιο για τους servicers σε 11 ερωταπαντήσεις: Πόσο παραπάνω «κούρεμα» κερδίζουν οι δανειολήπτες

4press

Υπουργείο Ανάπτυξης: «Η εταιρεία συμφερόντων του κ. Κοκλώνη δεν έλαβε ποτέ έγκριση επιχορήγησης 9,9 εκατομμυρίων ευρώ»

4press

Απέλυσαν μητέρα νεογέννητου που δεν μπορούσε να εμβολιαστεί για ιατρικούς λόγους

4press