Ειδήσεις

Λευτέρης Αυγενάκης: Ενίσχυση της θέσης των κτηνοτρόφων και των προϊόντων

Συναντήσεις με Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση του τομέα του Κρέατος και  της Κτηνοτροφίας και με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία αλλά και οι προοπτικές που ανοίγονται επικεντρώθηκαν οι συναντήσεις με την ΕΔΟΤΟΚΚ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση του τομέα του Κρέατος  και της Κτηνοτροφίας) και με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, που  είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης.

Ειδικότερα, η συζήτηση με την ΕΔΟΤΟΚΚ επικεντρώθηκε στα προβλήματα της σύγχρονης κτηνοτροφίας που έχουν ενταθεί λόγω της κλιματικής κρίσης και στα προβλήματα που δημιουργεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, από τη συζήτηση διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων  γύρω από την ανάγκη προώθησης των προϊόντων κρέατος στο εξωτερικό, την ενίσχυση της θέσης των κτηνοτρόφων, αλλά και τα οφέλη των δίκαιων και διαφανών συναλλαγών των επαγγελματιών με την πολιτεία και συμφωνήθηκε η συνεχής ανταλλαγή πληροφοριών για να καταστεί εφικτή η αποτελεσματική στήριξη του κλάδου.

Οι εκπρόσωποι της ΕΔΟΤΟΚΚ, ζήτησαν επίσης προώθηση των εξαγωγών κρέατος και σύνδεση της κτηνοτροφίας και των προϊόντων της με τον τουρισμό.

Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης τα ελληνικά κτηνοτροφικά προϊόντα έχουν μοναδική ποιότητα και εξαιρετική διατροφική αξία και γι’ αυτό έχουν τη δυνατότητα να εδραιώσουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους, κατακτώντας μεγαλύτερο μερίδιο στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Related posts

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αύξησε τα επιτόκια στο 20% από 9,5%

4press

ΕΛΤΑ: Ξεκινούν πλήρες πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου – Τι περιλαμβάνει

4press

Νεκρός από πυροβολισμό οδηγός φορτηγού στην εθνική οδό

4press