Ειδήσεις

Κακοκαιρία Daniel: Επιχείρηση «Δάρδανος»: Δημιουργείται κέντρο επιχειρήσεων στη Λάρισα – Πέντε υπουργοί στην περιοχή

Στόχος ο καλύτερος συντονισμός όλων των δράσεων σε Μαγνήσια, Καρδίτσα,  Τρίκαλα, Λάρισα

Με απόφαση του πρωθυπουργού ΚυριάκουΜητσοτάκη, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας δημιουργείται Κέντρο Επιχειρήσεων στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα, για τον καλύτερο συντονισμό όλων των δράσεων σε Μαγνήσια, Καρδίτσα,  Τρίκαλα, Λάρισα, το οποίο θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και συντονισμό, κεντρικά, με το ΕΣΚΕΔΙΚ της Πολιτικής Προστασίας. 

Για τον σκοπό αυτό, κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στη Λάρισα με την ακόλουθη κατανομή έργου:

1) Απεγκλωβισμοί από πλημμυρισμένες οικίες (Επιτελείς Εθνικής Αμυνας με επικεφαλής τον Διοικητή της Ά Στρατιάς Αντιστράτηγο Ι. Τσόπλο, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ)
2) Δίκτυα ηλεκτροδότησης  (ΔΕΔΔΗΕ Ανάστ. Μάνος)
3) Δίκτυο υδροδότησης  (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδ. Λιβάνιος) 
4) Μεταφορικά δίκτυα (δρόμοι, τρένα, λιμάνια, αεροδρόμια) Υπουργός Υποδομών Χ. Σταϊκούρας, Υφυπουργός Ν. Ταχιάος) 
5) Εφοδιασμός αποκλεισμένων περιοχών Μαγνησίας, Τρικάλων Καρδίτσας, με τρόφιμα, νερό, στέγη (Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χ. Τριαντόπουλος με υποστήριξη για την προσωρινή φιλοξενία, από το Υπουργείο Τουρισμού) 
6) Πρόσβαση και λειτουργία δομών υγείας (Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους)

Related posts

Σχολεία που συστεγάζονται στο Γαλάτσι: Το ένα είναι ανοιχτό, το άλλο κλειστό

4press

Πάνω από 11.000 υποψήφιοι στο διαγωνισμό για 822 θέσεις στην ΑΑΔΕ, το «ευχαριστώ» του προέδρου του ΑΣΕΠ

4press

Η ξηρασία τελειώνει τον αγροτικό τομέα της Ισπανίας, ενισχύσεις από την κυβέρνηση

4press