Δυτική Ελλάδα Πολιτισμός - Lifestyle

Φ. Ζαΐμης: «Η Πάτρα μπορεί να γίνει η πρωτεύουσα της Ελλάδας στο θέμα της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας»

Τις δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στη δημιουργική βιομηχανία ανέπτυξε σε μια από τις εκδηλώσεις του URBANFEST by Routelab με τίτλο “Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες”, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης.

«Η Πάτρα, η Αχαΐα, η Δυτική Ελλάδα γενικότερα έχει ένα μεγάλο ανθρώπινο δυναμικό που εκφράζεται μέσα από μια σειρά καλλιτεχνικών δημιουργιών που σε συνδυασμό με την τεχνολογία και τη καινοτομία λέγεται δημιουργική βιομηχανία. Σ ‘ αυτό έχουμε επενδύσει με ευρωπαϊκά προγράμματα και συνεχίζουμε μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες να ενισχύσουμε το τομέα αυτό. H Περιφέρεια στηρίζει, επίσης κάθε εκδήλωση προς αυτή την κατεύθυνση όπως είναι το RoutelabFest. Η Πάτρα μπορεί να γίνει η πρωτεύουσα της Ελλάδας στο θέμα της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας και αυτό προσπαθούμε να επιτύχουμε», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης υπενθυμίζοντας στη συνέχεια ότι σύντομα ολοκληρώνεται το εμβληματικό έργο της Περιφέρειας: το κτίριο της πρώην γεωργικής σχολής θα γίνει ένα HUB για τη δημιουργική βιομηχανία. «Θέλουμε ένα δωρεάν – φιλόξενο χώρο για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω χώρο. Αντίστοιχοι χώροι έχουν δημιουργηθεί σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία», πρόσθεσε ο κ. Ζαΐμης.

.

Related posts

ΦΩΤΟ: Μετά το “Danza Kuduro” ήρθαν οι Alcatrash και το πάρτι στο Royal κράτησε μέχρι το πρωί!

4press

Στήριξη Φ. Ζαΐμη για να ολοκληρωθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε δύο χωριά

4press

ΠΑΤΡΑ: Έναρξη Καρναβαλιού 2020 με τεχνολογία της εποχής 3D Mapping αναδεικνύοντας φαντασμαγορικά την τέχνη του παλιού σε μια μαγευτική γιορτή

4press