Εκλογές 2023

Γιώργος Μπατάλης: Ναι η Πάτρα μπορεί να γίνει το ‘’στολίδι της Νοτιοδυτικής Ελλάδος’’

O υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη ΣΠΙΡΑΛ του Πέτρου Ψωμά , Γιώργος Μπατάλης δήλωσε τα εξής:

Οι βασικές αρχές που διέπουν το αναπτυξιακό όραμα του σπιράλ συμπυκνώνονται στη δίκαιη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, τον συμμετοχικό σχεδιασμό και μια μεσοπρόθεσμη στρατηγική για τον μετασχηματισμό της Πάτρας σε πόλο ανάπτυξης, με πυλώνες την υψηλή τεχνογνωσία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις μεγάλες διοργανώσεις.

Προϋπόθεση για τα παραπάνω θα πρέπει η η Πάτρα να γίνει πιο όμορφη ,πιο λειτουργική και πιο προσβάσιμη.
Μόνο έτσι θα οδηγηθούμε σε αύξηση της επισκεψιμότητας της Πάτρας, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην προσέλκυση επενδύσεων. Ταυτόχρονα, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου θα έχουμε τόνωση της εμπορικής αγοράς της πόλης, του κλάδου της εστίασης και του τουρισμού.
Όταν αναφερόμαστε σε μια πόλη πιο “όμορφη”, εννοούμε να εκπέμπει μια ευχάριστη αισθητική, τόσο στους δρόμους ,όσο και τις πλατείες , τα πεζοδρόμια και τους δημόσιους χώρους , με καλό φωτισμό και περιποιημένη εμφάνιση.
Θα υπάρξουν αναπλάσεις & δίκτυο πεζοδρόμων για τις λιγότερο κεντρικές συνοικίες, με τη δημιουργία χώρων πρασίνου και σημείων συνάντησης των κατοίκων, με μικρά κέντρα ανάπτυξης εμπορικών δραστηριοτήτων και χώρων αναψυχής (πράσινες γειτονιές) .
Επιπλέον η συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων η καθαριότητα των δρόμων θα συμβάλλουν στην αισθητική αξία της πόλης, όπως και καλή διαχείριση των απορριμμάτων με έξυπνους κάδους.
Η ανάδειξη της αρχιτεκτονικής των κτιρίων, των γειτονιών & μνημείων της πόλης θα βοηθήσει στην επισκεψιμότητα τους .
Όταν αναφερόμαστε ότι θα κάνουμε την Πάτρα πιο λειτουργική εννοούμε ότι ,, θα δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι να μπορούν να ζουν, να εργάζονται και αναπτύσσονται με επιτυχία , θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες για απασχόληση, επιχειρηματικότητα, πολιτισμό, ψυχαγωγία και κοινωνική δραστηριότητα.
Θα Δημιουργήσουμε περιφερειακά πάρκινγκ και θα λειτουργήσουμε mini bus για σύνδεση με το κέντρο όπως και δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων για χρήση ποδηλάτων και πατινιών ως μέσα μετακίνησης και όχι μόνο ως αναψυχή.
Η αναδιοργάνωση των αστικών γραμμών των λεωφορείων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνοικιών & η αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός στάσεων, χρήση τηλεματικής για όλα τα μέσα και επέκταση ωραρίου αστικής συγκοινωνίας αποτελεί βασικό μέλημα μας
Επίσης θα γίνει διαπλάτυνση & απελευθέρωση των πεζοδρομίων για διευκόλυνση και ασφαλή χρήση από πεζούς και ΑμεΑ. Στόχος μας να προσελκύσουμε επιχειρήσεις ,να προάγουμε την επιχειρηματικότητα και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας .
Εάν περπατήσεις στην πόλη θα δεις ότι δεν είναι σχεδόν καθόλου προσβάσιμη σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, με χαμηλή όραση ή ακοή, και άλλες ειδικές ανάγκες. Θα συναντήσεις σπασμένα πεζοδρόμια & λίγους χώρους στάθμευσης για ΑΜΕΑ.
Μια προσβάσιμη πόλη θα πρέπει να διαθέτει πεζοδρόμια, πάρκα, πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους που να είναι σχεδιασμένοι με γνώμονα την ευκολία πρόσβασης για άτομα με κινητικά προβλήματα, προβλήματα όρασης ή ακοής, και άλλες αναπηρίες
Η δημιουργία όλων των παραπάνω θα εξασφαλίσουν στην Πάτρα, υψηλές προδιαγραφές θα βοηθήσουν στην καλύτερη ευημερία των κατοίκων, θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα και την ανάπτυξη της Πάτρας και του Δήμου .
Ζητώτηνυποστήριξησου. Σεθέλωδίπλαμου.
Θέλω να είμαι η επιλογή σου
Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω ενεργά στον εκσυγχρονισμό και τη αναβάθμιση της πόλης μας, ώστε να αναπτυχθεί και να γίνει πραγματικά η πρωτεύουσα της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Η Πάτρα πάνω από όλα!!

Μαζί με τον Πέτρο Ψωμά , για την Πάτρα που μας αξίζει.

Related posts

Γιορτή του Πολιούχου Κοσμά του Αιτωλού

4press

ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ-ΚΩΣΤΑΣ ΣΒΟΛΗΣ: Στηρίζει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις

4press

Εκλογικός “πυρετός” τον Σεπτέμβριο

4press