Ειδήσεις Υγεία & Fitness

Χρυσοχοΐδης: 3.500 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών μέσα στον Νοέμβριο

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύστημα υγείας, το οποίο θα φροντίζει όλους τους Έλληνες» αναφέρε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύστημα υγείας, το οποίο θα φροντίζει όλους τους Έλληνες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις στοχευμένες παρεμβάσεις που γίνονται στο χώρο της υγείας.

«Επιχειρούμε να ανασυντάξουμε το ΕΚΑΒ»

Μια από τις πρώτες πολιτικές που προωθούνται, όπως σημείωσε ο κ.Χρυσοχοΐδης είναι η ανασύνταξη του ΕΚΑΒ. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια για ενίσχυσή του με προσωπικό, ώστε να γίνει η πλήρης ανασύνταξή του και να μπορέσει να ανταποκριθεί στα αυξημένα και κρίσιμα περιστατικά. Όπως είπε, στόχος είναι τα ασθενοφόρα να προσεγγίζουν στο κατεπείγον περιστατικό μέσα σε 7 λεπτά. «Επιχειρούμε να ανασυντάξουμε το ΕΚΑΒ, γιατί είναι κρίσιμο και το καρδιακό επεισόδιο και το έμφραγμα και το εγκεφαλικό και το τραύμα. Επίσης, δεν έχουμε χώρους υποδοχής των τραυματιών στα νοσοκομεία. Γι’ αυτά όλα υπάρχουν επιστημονικές φόρμες που ετοιμάζουμε, ενώ ετοιμάζουμε τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε διάφορα νοσοκομεία και θα φτιάξουμε 16 κέντρα τραύματος σε όλη τη χώρα και 19 ΜΑΦ για τα εγκεφαλικά». Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στο σύστημα αεροδιακομιδών επισημαίνοντας πως γίνονται 2.500 αεροδιακομιδές τον χρόνο, λόγω των αυξημένων αναγκών της νησιωτικής Ελλάδας και για τον λόγο αυτό «προχωράμε στη δημιουργία επιπλέον 6 βάσεων ελικοπτέρων σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως προς τη Νότια και τη νησιωτική Ελλάδα».

«Θα δημιουργηθεί ΜΕΘ Παίδων στη Λάρισα» 

Ερωτηθείς σχετικά με τα προβλήματα στις υποδομές ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι, όντως τα νοσοκομεία είναι παλιά και θέλουν εκσυγχρονισμό, ενώ συμπλήρωσε πως «είναι η πρώτη φορά που διατίθενται 1,2 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων της χώρας και ήδη έχουν αρχίσει οι ανακαινίσεις και ο εκσυγχρονισμός των κτηρίων». Επιπλέον, πρόσθεσε πως γίνεται προσπάθεια να «εκσυγχρονίσουμε τα ΤΕΠ γιατί αυτά είναι η πρώτη εικόνα του πολίτη από τα νοσοκομεία». Ανακοίνωσε, επίσης, πως υπάρχει σχέδιο για τη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων στη Λάρισα. «Έχουν δημιουργηθεί τρεις θέσεις γιατρών για τη ΜΕΘ Παίδων στη Λάρισα. Ελπίζω σε 4 μήνες από σήμερα να λειτουργεί», είπε χαρακτηριστικά.

“Έρχονται” προσλήψεις 1.500 γιατρών και 3.000 νοσηλευτών

Σε ό,τι αφορά στις ελλείψεις σε προσωπικό ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε στο MEGA πως οι ελλείψεις στα νοσοκομεία είναι ένα ευρύτερο ζήτημα που αφορά όλη την Ευρώπη, καθώς λείπουν 1 εκατ. υγειονομικοί εξαιτίας του κορονοϊού και της αλλαγής αγοράς εργασίας και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του υπουργείου για νέες προσλήψεις. Ειδικότερα, επεσήμανε πως «αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη περίπου 3.500 προσλήψεις νοσηλευτών και 800 ιατρών. Ενώ μέσα στο 2024 θα προκηρυχθούν προσλήψεις για 1.500 γιατρούς και 3.000 νοσηλευτές και επιπλέον 1.000 άτομα λοιπό προσωπικό». Και αναφέρθηκε στις ειδικότητες ιατρών που παρουσιάζουν ελλείψεις στα νοσοκομεία, όπως αναισθησιολόγοι, ακτινολόγοι και παθολόγοι.

Related posts

Πρωτοφανής χαλαζόπτωση και ισχυρές καταιγίδες και στην Ιταλία – Δεκαοχτώ τραυματίες από χαλάζι μεγέθους πορτοκαλιού (φώτο)

4press

Φωτιά τώρα στο Άγιο Όρος

4press

Ανατροπή τρακτέρ με θανάσιμο τραυματισμό στη Μικρή Μαντίνεια

4press