Τεχνολογία & Επιστήμη

Η τεχνητή νοημοσύνη «κουρεύει» την Alexa

«Αρκετές εκατοντάδες» απολύσεις στο τμήμα της Alexa ανακοίνωσε η Amazon καθώς ξεκίνησε ήδη να υλοποιεί το πλάνο ευρύτερων περικοπών που είχε ανακοινώσει ήδη από πέρυσι.

Οι απολύσεις αγγίζουν εργαζόμενους τόσο στις ΗΠΑ και τον Καναδά όσο και στην Ινδία, με το προσωπικό να ενημερώνεται σταδιακά από τα διευθυντικά στελέχη.

Να υπενθυμίσουμε πως η εταιρεία ξεκίνησε ένα πλάνο αναδιάρθρωσης καταγράφοντας τις περισσότερες απολύσεις στην ιστορία της και περικόπτοντας περισσότερες από 27.000 θέσεις εργασίας πληττόμενη από την οικονομική ύφεση αλλά και την επιβράδυνση της ανάπτυξης στους κλάδους λιανεμπορίου.

«Θύμα» των περικοπών και η Alexa, ένας κλάδος στον οποίο η Amazon είχε επενδύσει πολλά αναθέτοντας σε κορυφαία ταλέντα την ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμής. Καθώς ο Τζεφ Μπέζος πίστευε ακράδαντα ότι η φωνή θα έπαιζε βασικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τους υπολογιστές στο μέλλον, ο κλάδος της Alexa μετρούσε κάποια στιγμής έως και 5.000 υπαλλήλους.

Ωστόσο, η έλευση της τεχνητής νοημοσύνης και των chatbox φαίνεται πως αλλάζουν τα σχέδια του Μπέζος, που άλλαξε την ηγετική ομάδα της Alexa-με το διορισμό σε ηγετική θέση του πρώην «γκουρού» της Microsoft, Πανάι -να δημιουργεί νέες ελπίδες για το άλλοτε πρωτοποριακό best seller της Amazon.

Related posts

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα το Σαββατοκύριακο με 42άρια -Δείτε τις θερμοκρασίες ανά περιοχή

4press

Η Huawei ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή της στην παγκόσμια αγορά

4press

Ξεκινά και στην Ελλάδα η Starlink του Elon Musk – Έρχονται οι πρώτες δορυφορικές συνδέσεις

4press