Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός λόγω της κακοκαιρίας που καταφθάνει και αναμένεται να προκαλέσει έντονα καιρικά φαινόμενα στη χώρα μας, φέρνοντας έτσι επίσημα τον χειμώνα, μια ανάσα πριν τον Δεκέμβρη.
Οι μετεωρολόγοι τις τελευταίες ώρες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κακοκαιρία, η οποία έρχεται φορτωμένη με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, αλλά και χιονοπτώσεις, κυρίως στα βόρεια της χώρας.
Λόγω της απότομης αλλαγής του καιρού έχει σημάνει συναγερμός στην Αττική, αφού οι προβλέψεις αναφέρουν ότι θα πέσει σημαντικός όγκος νερού μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το προσεχές Σαββατοκύριακο. Γι’ αυτόν τον λόγο συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη σήμερα στις 14:00 στην Πολιτική Προστασία για την αντιπλημμυρική προστασία της Περιφέρειας.
Όπως όλα δείχνουν, θα πρόκειται για κακοκαιρία που θα αποτελέσει… πρόβα χειμώνα για φέτος και θα δοκιμάσει τις αντοχές του κρατικού μηχανισμού.
Εν τω μεταξύ, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού, προειδοποιώντας για καταιγίδες σε 9 περιοχές, χιόνι και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς.
Συγκεκριμένα, προειδοποιεί για καταιγίδες από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 25/11
στο Ιόνιο,
στην Ήπειρο,
στη Δυτική Στερεά,
στη Δυτική Πελοπόννησο
και στα Δωδεκάνησα
και από το πρωί
στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου
και στη Θράκη
Από τις μεσημβρινές ώρες
στη Μακεδονία
και πρόσκαιρα
στη Νότια Πελοπόννησο,
στα δυτικά τμήματα της Κρήτης
και στη Δυτική Θεσσαλία.
Τα ισχυρά φαινόμενα τη νύχτα του Σαββάτου θα περιοριστούν
στην Ανατολική Μακεδονία,
στη Θράκη
και στην ανατολική νησιωτική Ελλάδα,
ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα εξασθενήσουν.
Χιονοπτώσεις, σύμφωνα με το έκτακτο της ΕΜΥ, θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής στα ηπειρωτικά ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας, με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα.
Έρχεται ο… «Oliver»
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρει πως η κακοκαιρία «Alexis» από την Ιταλία… έφυγε και πως «το νέο βαρομετρικό που θα δημιουργηθεί
Η μαζική προειδοποίηση των μετεωρολόγων για την ψυχρή εισβολή που έρχεται το Σαββατοκύριακο
Όπως προαναφέρθηκε, τον κώδωνα του κινδύνου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έρχονται αυτό το Σαββατοκύριακο κρούουν τις τελευταίες ώρες οι μετεωρολόγοι.
Πηγή: iefimerida.gr