ρεπορτάζ 4press
Η παρουσίαση του βιβλίου «Το παλιό Συνταγολόγιο» πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου, στο Φουαγιέ του θεάτρου «Επίκεντρο».

Στη παρουσίαση εκτός από την συγγραφέα Θεανώ Αβραμοπούλου συμμετείχε η δημοσιογράφος Άντυ Μαγνησαλή και η pastry sef Σοφία Δριβήλα.
Ανοίγοντας την παρουσίαση η συγγραφέας τόνισε την μαγεία της περιπλάνησης στα κείμενα των παλιών συνταγών που ξυπνούν στον αναγνώστη γεύσεις και μυρωδιές μια άλλης εποχής ενώ παράλληλα ενεργοποιούν την φαντασία και αποτελούν μια ιδιαίτερη λαογραφική πηγή.

Η δημοσιογράφος Άντυ Μαγνησαλή έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά στην Πάτρα του πρώτου μισού του 20 αιώνα, στον οποίο αναφέρεται το βιβλίο, τονίζοντας την διαφορετικότητα της τότε καθημερινότητας από την σημερινή εποχή, το πόσο πιο ποιοτικό ήταν το καθημερινό φαγητό και πως τα σπίτια ήταν ορθάνοιχτα να υποδεχτούν κόσμο σε γιορτές με το φαγητό να εκπροσωπεί τον τρόπο φιλοξενίας της οικοδέσποινας αποτελώντας μια ευχάριστη εναλλαγή από την καθημερινότητα αλλά και μια ευκαιρία διασκέδασης και επικοινωνίας.


Η Σοφία Διρβήλα παρατήρησε μελετώντας το βιβλίο ότι περιέχει συνταγές που καλύπτουν όλο το φάσμα ενός πλήρους γεύματος, ορεκτικά, κυρίως πιάτα, γλυκά και απεριτίφ. Επισήμανε συνταγές που μπορούν να εκτελεστούν με ένα-δύο υλικά και να είναι εξίσου εντυπωσιακό το αποτέλεσμα τους όσο αυτών των περισσότερο περίπλοκων συνταγών. Διαπίστωσε την διαφορετικότητα των υλικών της εποχής ενώ κλείνοντας τόνισε ότι πολλές από τις συνταγές θα ενταχθούν στο μενού του ζαχαροπλαστείου της.

Η παρουσίαση του βιβλίου ολοκληρώθηκε με τις γεύσεις τριών χαρακτηριστικών συνταγών και ενός υπέροχου κοκτέιλ εσπεριδοειδών που περιέχονται στο βιβλίο την επιμέλεια και δημιουργία το οποίων είχε η Σοφία Δριβήλα ειδικά για την περίσταση.

