Πολιτισμός Πολιτισμός - Lifestyle Χωρίς κατηγορία

« Σεμινάριο Μουσικής Προπαιδείας στο Ρυθμότοπο»

Ένα σεμινάριο αφιερωμένο στη μουσική και την εισαγωγή των παιδιών προσχολικής και νηπιακής ηλικίας σε αυτή, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου στο χώρο του εργαστηρίου μουσικής και τεχνών «Ρυθμότοπος» με εισηγήτρια την καθηγήτρια πιάνου και μουσικοπαιδαγωγό Μαριλένα Καλογεράκη.

Το σεμινάριο ξεκινάει στις 17:00 και θα ολοκληρωθεί στις 21:00 και αποτελείται από θεωρητικό και βιωματικό μέρος. Απευθύνεται κυρίως σε μουσικούς, νηπιαγωγούς, δασκάλους, παιδαγωγούς και εμψυχωτές. Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα γνωρίσουν βασικά στοιχεία της μουσικής σημειογραφίας, της παιδικής οργανογνωσίας, της ρυθμολογίας και τρόπους παρουσίασής τους στα παιδιά, ανάλογα με την ηλικιακή τους ομάδα.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και σημειώσεις του σεμιναρίου.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Πληροφορίες: Μουσικό Εργαστήρι «Ρυθμότοπος» οδός Ηλείας 2, Φρούριο

Τηλ: 6907 583949

Λίγα λόγια για το χώρο…

Το εργαστήρι μουσικής και τεχνών «ΡΥΘΜΟΤΟΠΟΣ» έχει ιδρυθεί από το μουσικό και δάσκαλο κρουστών Άκη Χατζημικέ, με μεράκι και αγάπη τόσο για την παράδοση όσο και στη μετάδοσή της σε μικρούς και μεγάλους. Είναι ένα κέντρο εκμάθησης παραδοσιακών κρουστών και παραδοσιακών οργάνων γενικότερα. Στα πλαίσια των μουσικών συνόλων έχει αναπτυχθεί και η γυναικεία χορωδία του ΡΥΘΜΟΤΟΠΟΥ με το όνομα voiShes που ασχολείται με διασκευές από το παραδοσιακό αλλά και το έντεχνο ρεπερτόριο, ενώ οι μικροί μουσικοί εισάγονται στους ρυθμούς και τις μελωδίες μέσα από το τμήμα μουσικής προπαιδείας. Βρίσκεται σε μια γραφική γειτονιά στην Άνω Πόλη και με τις ομάδες του συμμετέχουν και δημιουργούν διάφορα projects, όπως συναυλίες, video clips, σεμινάρια και συνεργασίες με καταξιωμένους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λίγα λόγια για την υπεύθυνη του σεμιναρίου…

Η Μαριλένα Καλογεράκη είναι καθηγήτρια πιάνου, ανώτερων θεωρητικών και μουσικοπαιδαγωγός. Έχει συνεργαστεί με εκπαιδευτικά ιδρύματα, σχολεία και διάφορες δομές διδάσκοντας μουσική σε παιδιά διαφόρων ηλικιών. Πραγματοποιεί βιωματικά σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής και πιάνου από το 2016 μέχρι σήμερα και πρόσφατα έγραψε το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Τι Τι Τα Οι μουσικές νότες του δάσους».

Related posts

Στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης η ταινία της πατρινής Ισμήνης Σακελλαροπούλου – Ποια η υπόθεση του έργου “Μπάμπουσκα”

4press

Μαζαράκι: Παρουσιάζεται την Κυριακή το ντοκιμαντέρ για τη μάχη της Καυκαριάς

4press

Κώστας Πελετίδης στο πλευρό των οκταμηνιτών του Δήμου

4press