Συνεντεύξεις Τοπικές Κοινότητες

Σπύρος Παπαδόπουλος: «Τα Λουσικά Δυτικής Αχαΐας μπορούν να αποκτήσουν την παλιά τους αίγλη – Είναι απαραίτητο να γίνονται δράσεις, έργα και να υπάρξουν συνεργασίες»

O νέος & δραστήριος πρόεδρος των Λουσικών Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Παπαδόπουλος μίλησε στην ηλεκτρονική εφημερίδα 4press.gr και στη δημοσιογράφο Άντυ Μαγνησαλή για την τοπική του κοινότητα, τις ανάγκες και τους στόχους του.

Ερ. : Για πρώτη φορά ασχοληθήκατε με τα κοινά και οι συντοπίτες σας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά σας με αποτέλεσμα να εκλεγείτε πρόεδρος της Τ.Κ. Λουσικών Δυτικής Αχαΐας. Πως πήρατε την απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα;

Σ.Π.: Είμαι ενεργός πολίτης και από πολύ νέος ασχολούμαι με συλλόγους διότι μου αρέσει να προσφέρω στον τόπο μου και να δημιουργώ μέσα από συλλογική εργασία. Μετά από παρότρυνση φίλων έθεσα υποψηφιότητα για πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λουσικών. Το ευχαριστώ είναι λίγο… στον κόσμο που πίστεψε στις προθέσεις μου και μου έδωσε την ευκαιρία να εκλεγώ πρόεδρος στην τοπική κοινότητα του χωριού μου.

Ερ.: Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Σ.Π.: Αγαπώ πολύ τα Λουσικά και θέλω να αποκτήσουν και πάλι την παλιά τους αίγλη. Τότε που ήταν κεφαλοχώρι. Για να γίνει αυτό πρέπει να προσελκύσουμε και πάλι τον κόσμο στο χωριό μας μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και ενημερωτικές ημερίδες. Για το λόγο αυτό έχουμε , ήδη, πραγματοποιήσει δύο μεγέλες εκδηλώσεις που στέφθηκαν με επιτυχία την κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας και την αναβίωση του γαϊδουρόγαμου (σ.σ. ενός εθίμου της αποκριάς). Παράλληλα, ετοιμάζω ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών με στελέχη του ΕΚΑΒ, το οποίο θα γίνει στο αμφιθέατρο του παλιού δημαρχείου.  Στον ίδιο χώρο, ο οποίος ήταν σχεδόν πάντα κλειστός κατά την προηγούμενη τετραετία, θα φιλοξενήσουμε αρκετές ημερίδες.

από την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας τκ Λουσικών
από την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας τκ Λουσικών. Η πρόεδρος του Δ.Σ. Δυτικής Αχαΐας Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και ο πρόεδρος της ΤΚ Λουσικών Σπύρος Παπαδόπουλος
ΓΗΠΕΔΟ ΛΟΥΣΙΚΩΝ

Ερ.: Είναι αλήθεια ότι έχετε ζητήσει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να αποκτήσουν τα Λουσικά πολιτιστικό σύλλογο;

Σ.Π. Πράγματι. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί πολιτιστικός σύλλογος καθώς θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Υπάρχουν χώροι μάλιστα, οι οποίοι είναι κλειστοί σήμερα και θα μπορούσαν να γίνουν πολιτιστικά κέντρα και να γίνονται διάφορες δράσεις σε καθημερινή βάση. Ακόμα θα πρέπει να δημιουργηθεί και ποδοσφαιρική ακαδημία για τους νέους μας, δεδομένου ότι η υποδομή υπάρχει.

Ερ. : Σε επίπεδο τεχνικών έργων ποιο θα θέτατε σε προτεραιότητα;

Σ.Π. : Νομίζω ότι χρήζει προτεραιότητας ο δρόμος που οδηγεί στο Γυμνάσιο και Λύκειο Λουσικών, ένα σχολικό συγκρότημα πρότυπο που έγινε επί θητείας Γρήγορη Αλεξόπουλου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Είναι ένα κομμάτι περίπου 500 μέτρων που πρέπει να κατασκευαστεί για να έχουν πρόσβαση τα λεωφορεία και να μην αναγκάζονται οι μαθητές να διασχίζουν το σημείο κάτω από αντίξοες συνθήκες όταν τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα. Επίσης, θέλουμε μια μεγάλη πλατεία στο χωριό μας, η οποία θα αποτελεί και σήμα κατατεθέν των Λουσικών.

Ερ.: Με τη δημοτική αρχή Δυτικής Αχαΐας έχετε επικοινωνία;

Σ.Π.: Ναι. Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας έχει δώσει το παρόν στις πρώτες εκδηλώσεις μας και είναι κοντά στην κοινότητά μας, γεγονός που μας χαροποιεί και μας κάνει να αισθανόμαστε ότι την επόμενη ημέρα θα είναι δίπλα μας να κάνουμε πράξη τις ιδέες μας. Πρόσφατα συναντήθηκα, μάλιστα, με την αντιδήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Νάντια Ασκούνη και συζητήσαμε, εκτενώς, αρκετές προτάσεις μας σε επίπεδο πολιτιστικών έργων και δράσεων.

Με την Αντιδήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Νάντια Ασκούνη ο πρόεδρος της ΤΚ Λουσικών Σπύρος Παπαδόπουλος

Ερ.: Ποια είναι η γενικότερη φιλοσοφία σας κ. Παπαδόπουλε;

Σ.Π.: Αυτό που λέω πάντα και πιστεύω βαθιά μέσα μου είναι ότι μέσα από συνεργασίες και σκληρή δουλειά μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Θα προσπαθήσω να συνεργαστώ με όλους τους συλλόγους, με τους τοπικούς φορείς και τους συμπολίτες μου με σκοπό ο τόπος μου να αναπτυχθεί και να επιστρέψει ο κόσμος στα Λουσικά.

Related posts

Σπύρος Θεοχάρης : “Θέλω οι νέοι να μείνουν στον τόπο τους! Τα Καλάβρυτα έχουν δυνατότητα μεγάλης ανάπτυξης”

4press

Εργασιοδιακοπές

4press

Λέαινα σκότωσε και καταβρόχθισε τα 2 νεογέννητα λιονταράκια της – Μετά βρήκε τον πατέρα των παιδιών της

4press