Συνεντεύξεις Τοπικές Κοινότητες

Ακράτα: Κατασκευή λιμνοδεξαμενής για την άρδευση 600 στρεμμάτων στην Τ.Κ. Καλαμιάς

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Καλαμιά και τ. πρόεδρος Κοινότητας Γιάννης Παπαϊωάννου μίλησε στην ηλεκτρονική εφημερίδα 4press για το έργο της κατασκευής λιμνοδεξαμενής στην αγροτική περιοχή της κοινότητας Καλαμιάς και τη μεγάλη σημασία που έχει και μελλοντικά.

«Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας, το οποίο ζητάμε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η οποία και είναι η αρμόδια υπηρεσία για την κατασκευή του. Η λιμνοδεξαμενή, χωρητικότητας 18.000 κυβικών νερού θα έχει τη δυνατότητα να αρδεύει έκταση 600 στρεμμάτων περιμετρικά αυτής. Δηλαδή θα βγάζουμε όλο το καλοκαίρι χωρίς προβλήματα», δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου προσθέτοντας τα εξής:

«Αυτή τη στιγμή με προσωπική εργασία τα μέλη της ΤΟΕΒ και τα μέλη της τοπικής κοινότητας έχουν αναλάβει τον καθαρισμό της δεξαμενής. Στη συνέχεια, αφού λάβουμε την οικονομική ενίσχυση της περιφέρειας, θα γίνει η τοποθέτηση του ειδικού πανιού, η περίφραξη και η διαμόρφωση του χώρου».

O πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γιάννης Παϊωάννου με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Καλαμιάς Γιώργος Στεφόπουλος

Σε κάθε περίπτωση με το έργο της εν λόγω λιμνοδεξαμενής θα αποθηκεύεται νερό για να καλύψει τις αυξημένες αρδευτικές ανάγκες στα αγροκτήματα της περιοχής όπου θα κατασκευαστεί η λιμνοδεξαμενή και παράλληλα φροντίζεται ο εμπλουτισμός του υπόγειου υδροφορέα. Κι αυτό γιατί η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης που ταλανίζει τον πλανήτη επιβάλλει ενέργειες με σύμμαχο τη φύση. Με απώτερο σκοπό την ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση του πιο πολύτιμου φυσικού πόρου που είναι το νερό.

Αντίστοιχα έργα μπορούν να γίνουν και σε άλλες περιοχές, που υπάρχουν υποδομές.

Related posts

Γιατί φυτεύουν κυπαρίσσια στα νεκροταφεία; Για τους αρχαίους Έλληνες ήταν το δέντρο της θλίψης και οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι το δέντρο ενώνει τη γη με τον ουρανό. Η αλήθεια ίσως βρίσκεται αλλού……

4press

Επίθεση σε 34χρονη – Η Αγγελική Νικολούλη έκανε αυτοψία στο κτίριο – Παντού κηλίδες από το βιτριόλι (Βίντεο)

4press

Στο ελαιοτριβείο “ΑΧΑΙΩΝ ΕΛΑΙΑΣ ΓΑΙΑ” βγάζεις ποιοτικό λάδι !

4press