Ειδήσεις Υγεία & Fitness

Καρκινοπαθείς στην αναμονή έως και δύο μήνες για μια ακτινοθεραπεία

Καρκινοπαθείς παραμένουν σε λίστες αναμονής έως και δυο μήνες προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες ακτινοθεραπείες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οργή προκαλεί η είδηση πως καρκινοπαθείς αναγκάζονται να καθυστερούν για εβδομάδες τις θεραπείες τους ελλείψει αρκετών μηχανημάτων.

Σύμφωνα με το onlarissa, το πρόβλημα διογκώθηκε λόγω της τεράστιας αύξησης των ογκολογικών ασθενών. Πιο συγκεκριμένα, ενώ το 2015 υπήρχε ανάγκη για 8.000 χημειοθεραπείες, το 2023 πραγματοποιήθηκαν 22.000.

Φέτος, κάθε μέρα, πάνω από 200 καρκινοπαθείς επισκέπτονται το νοσοκομείο, όπου γίνονται 120 χημειοθεραπείες και 80 ακτινοθεραπείες. 

Το πρόβλημα θα λυθεί, όταν θα εγκατασταθεί νέο μηχάνημα, σημείωσε στον Star fm ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Δημήτρης Κατσικονούρης.

Σημειώνεται πως ήδη δρομολογείται η αγορά νέου μηχανήματος προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί, είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε από το ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα ολοκληρωθεί σε έναν περίπου χρόνο.

Είναι όμως ήδη αργά, καθώς όπως είναι εύλογο, ο χρόνος είναι εξαιρετικά πολύτιμος για τους ογκολογικούς ασθενείς, είτε από τη Θεσσαλία, είτε από την Στερεά και τη Φθιώτιδα.

Related posts

Τα μεγάλα οδικά έργα της Δυτικής Ελλάδας

4press

Δώρο Πάσχα 2022: Πώς μπορείτε να το υπολογίσετε

4press

Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Κρήτη

4press