Επικαιρότητα Σκέψεις

Πατρινό Καρναβάλι 2024: Η εστίαση «έχασε» γι΄ άλλη μια φορά -Τι λένε οι επιχειρηματίες- Πού αποδίδουν τη ζημιά

Παρά το γεγονός ότι αναμενόταν η Πάτρα να κάνει φέτος ρεκόρ σε επισκεψιμότητα για το Καρναβάλι  αυτό δεν έγινε, όπως λένε, ενώ από την άλλη το παρεμπόριο όχι μόνο δεν εμποδίστηκε όπως ήταν ο στόχος των αρχών, αλλά «απογειώθηκε»

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ, Τάκης Ματθαιόπουλος, «ενώ είχε δημιουργηθεί η προσδοκία ότι θα έρθει περισσότερος κόσμος, ότι θα υπάρξει ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Καρναβάλι της Πάτρας, αυτό δεν έγινε. Πάρθηκαν μάλιστα και ιδιαίτερα μέτρα όπως το μάζεμα των τραπεζοκαθισμάτων από τους πεζόδρομους για να διευκολύνεται η διέλευση των επισκεπτών όμως η προσδοκία δεν επαληθεύθηκε. Ο κόσμος που ήρθε φέτος για το Πατρινό Καρναβάλι ήταν λιγότερος από πέρσι. Όμως δεν είναι μόνο αυτό η αιτία που εστίαση δεν εισέπραξε αυτά που ανέμενε».

Όπως λένε οι επιχειρηματίες το παρεμπόριο που είχε σχέση με το φαγητό και το ποτό «χτύπησε κόκκινο» με την εστίαση να βρίσκεται στο ίδιο έργο θεατής.

«Ο πατρινός δεν θα κατέβει στο κέντρο αυτές τις ώρες αιχμής του Καρναβαλιού γιατί γνωρίζει τι επικρατεί, δεν είναι ανόητος. Αυτό μπορούμε να το πούμε ανοιχτά πλέον. Το κέντρο για τον πατρινό στο Καρναβάλι είναι απροσπέλαστο. Από την άλλη οι επισκέπτες καταφεύγουν στις υπαίθριες ψησταριές και τα υπαίθρια Bar. Τα street party για τα οποία μιλούσαμε ως κλάδος όλο αυτό το διάστημα έγιναν και φέτος.

 Ενδεικτικά, έξω από την Ευαγγελίστρια, την Παντάνασσα, στην Τριών Ναυάρχων είδαμε να χτυπά κόκκινο το παρεμπόριο. Σουβλάκια και ποτά που πωλούνταν από φορτηγά που μπήκαν ακόμα και σε πεζόδρομο.  Ακόμα και φούρνος στην πλατεία Γεωργίου είχε βγάλει έξω ηχεία. Πρόκειται για έναν εξευτελισμό και μία αισθητική εμποροπανήγυρης που δεν ταιριάζει στο Καρναβάλι που θέλουμε» λέει ο κ. Ματθαιόπουλος.

Να σημειώσουμε ότι όλο το διάστημα πριν το Καρναβάλι ο ΣΚΕΑΝΑ τόνιζε ότι θα πρέπει οι αρμόδιοι να φροντίσουν να μην παρατηρηθούν τέτοια φαινόμενα ωστόσο οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. 

Related posts

Το 45-50% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί – Πεζοπορία σήμερα από Αντικαρκινική Πάτρας

4press

Η αύξηση των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη, λέει ο Πλεύρης που μίλησε για νέο μοντέλο συνύπαρξης με τον κορονοϊό

4press

Στον “παλμό” της επικαιρότητας

4press