Ειδήσεις

Τέμπη: Αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση ακόμα 2 κατηγορούμενοι

Δύο επιπλέον κατηγορούμενοι για τη σύμβαση 717 της ΕΡΓΟΣΕ κλήθηκαν να απολογηθούν μπροστά στην Ευρωπαία Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για την υπόθεση της μη ολοκλήρωσης του σιδηροδρομικού δικτύου, η οποία θεωρείται κρίσιμη για την ασφάλειά του.

Και οι δύο, στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή καταβολής, εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου, χρηματικής εγγύησης που για τον έναν ορίστηκε στις 600.000 ευρώ και για τον έτερο στις 10.000 ευρώ. Επιπλέον, ορίστηκε και για τους δύο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Μετά και τις σημερινές απολογίες, ενώπιον της δικαστικής λειτουργού έχουν ήδη βρεθεί επτά από τους 14 κατηγορουμένους από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή υψηλότατων εγγυήσεων.

Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους από την θυγατρική του ΟΣΕ και θα ακολουθήσουν τέσσερα στελέχη της εμπλεκόμενης  δημόσιας Διαχειριστικής Αρχής για την υλοποίηση του προγράμματος για το επίμαχο έργο.

Οι τελευταίοι που θα περάσουν το κατώφλι της δικαστικής λειτουργούς θα είναι οι πέντε κατηγορούμενοι από την πλευρά της κοινοπραξίας που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου.

Related posts

Oυκρανια – Ρωσια: Αισιοδοξία… παρότι καμία συμφωνία δεν έχει γίνει σεβαστή

4press

Εκτός λειτουργίας από την Παρασκευή οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων

4press

Συντάξεις Ιανουαρίου 2023: Με αλλαγές οι πληρωμές

4press