Social Media

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας

Ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας Πύραρχο Βασίλειο Μαρτζάκλη και τον Διοικητή της Π.Υ. BI.ΠΕ. Πατρών Αντιπύραρχο Κωνσταντίνο Μπαλτά. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Ταπεινός, όπως και τα στελέχη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Πυραγός Μιχαλόπουλος Απόστολος και Πυρονόμος Ιωάννης Πέττας, Προϊστάμενος του Γρ. κίνησης της ΠΥ ΒΙ.ΠΕ. Πατρών.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε αρχικά η ανάγκη στενής συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με σκοπό την έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών που προκύπτουν ύστερα από φυσικές ή ανθρωπογενής καταστροφές. Ιδιαίτερο  βάρος στη συζήτηση δόθηκε, επιπλέον, σε θέματα πυρασφάλειας, καθώς και σχεδιασμού των ενεργειών τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης πυρκαγιών, σε μια περίοδο μάλιστα όπου η κλιματική αλλαγή, με τις  παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας και τις αυξανόμενες θερμοκρασίες επιτείνουν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, αφού ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις υπηρεσίες τους προς την περιοχή μας, σε μια περίοδο μάλιστα αυξημένων αναγκών, τόνισε πως: «χρειάζεται από όλους μας συνεχή επαγρύπνηση και πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση. Οι συνεχείς μεταβολές στις καιρικές συνθήκες, ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη της λήψης έκτακτων μέτρων. Στην προσπάθεια αυτή, ωστόσο, πρέπει να κατανοήσουμε, ότι μετέχουμε όλοι, ως ενεργοί πολίτες. Αποφεύγουμε κάθε κίνηση που μπορεί να εκδηλώσει πυρκαγιά και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας». 

Related posts

Το σπιράλ του Πέτρου Ψωμά ανοίγεται σε όλη την πόλη! Επισκέψεις και περιοδείες λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες της Κυριακής

4press

Σε δεύτερο γύρο οδηγείται η Δυτική Αχαΐα με ντέρμπι Αλεξόπουλου -Μυλωνά

4press

Γέμισε… η «Μελίνα Μερκούρη» στη Δυτική Αχαΐα για το Φ. Ζαΐμη

4press