Ειδήσεις

Ελεύθεροι οι 6 καταδικασθέντες για το Μάτι -Πέταξαν καρέκλες οι συγγενείς, φωνές και κατάρες

dikaiologitika.gr

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι έξι καταδικασθέντες για τη φωτιά στο Μάτι, μετά και την ανακοίνωση των ποινών, που παρότι εκτείνονται από 3 έως 111 έτη, από αυτά εκτιτέα είναι τα 5, ενώ οι ποινές μετατράπηκαν σε χρηματικές.

Ως αποτέλεσμα αυτού, οι συγγενείς των θυμάτων ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση των τελικών ποινών. Κάποιοι πέταξαν καρέκλες στους καταδικασθέντες, άλλοι ξέσπασαν σε κλάματα και κάποιοι άλλοι σε φωνές και κατάρες.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή από 3 έτη έως 111 έτη φυλάκισης στους έξι καταδικασθέντες για τις πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής που οδήγησαν στον θάνατο 104 πολίτες.

Όμως, η εκτιτέα ποινή είναι μόνο 5 έτη, ενώ το δικαστήριο μετέτρεψε τις ποινές σε χρηματικές προς 10 ευρώ την ημέρα, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Υπολογίζεται δηλαδή ότι ο καθένας από τους καταδικασθέντες θα κληθεί να πληρώσει περίπου 40.000 ευρώ.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ξεσπάσουν ξανά οι συγγενείς. «Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο, θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους!» φώναξε μια κοπέλα αποχωρώντας.

Πηγή: iefimerida.gr

Related posts

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Τραβάει το αυτί στον Τσιόρδα – Μόνο τα παιδιά πάνω από 12 χρονών, πρέπει να φοράνε μάσκα

4press

Εύβοια: Ολονύκτια μάχη για να σωθούν σπίτια και περιουσίες, καπνοί παντού και ρεύμα… πουθενά

4press

Στα 5,6 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 7μηνο – «Τρέχουν» τα φορολογικά έσοδα

4press