Μουσικά Άρθρα

Νemo: Ο καλλιτέχνης που έφερε τη νίκη στην Ελβετία, το πρώτο non binary άτομο που κερδίζει τη Eurovision

H Ελβετία κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024 με το Nemo. Πρώτο τραγούδι αναδείχθηκε το «The Code», ένα πιασάρικο κομμάτι στο οποίο ο καλλιτέχνης συνδυάζει τη ραπ και την όπερα, τραγουδώντας ουσιαστικά για το ταξίδι του μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι είναι nonbinary άτομο.

Eurovision 2024: «Χαντάκωσαν» τη Μαρίνα Σάττι οι επιτροπές, πώς ψήφισε ο κόσμος


Η νίκη – η πρώτη για ένα nonbinary ερμηνευτή και η πρώτη για την Ελβετία από τότε που κέρδισε η Σελίν Ντιόν το 1988 – ήρθε μετά από μια δύσκολη εβδομάδα για τον διαγωνισμό μουσικής.

Για τους πιο απλούς παρατηρητές, πρόκειται απλώς για μια διασκεδαστική, – και συχνά μπερδεμένη – τηλεοπτική βραδιά, με εξωφρενικά τραγούδια και εξωφρενικά ρούχα, σημειώνουν οι New York Times. Όμως ο διαγωνισμός έχει συχνά και πολιτικές προεκτάσεις, και η προετοιμασία της φετινής διοργάνωσης στο Μάλμε της Σουηδίας επισκιάστηκε από τον πόλεμο στη Γάζα.

Επί μήνες, χιλιάδες οπαδοί της Eurovision, καθώς και δεκάδες φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις, πίεζαν τους διοργανωτές του διαγωνισμού να αποκλείσουν το Ισραήλ λόγω του πολέμου του στη Γάζα.

Related posts

Πάτρα: Οι επτά συναυλίες του Σεπτεμβρίου

4press

Έρχεται… το νέο τραγούδι του Σπύρου Νιάχου – Σε μουσική, στίχους Κ. Ντότσικα

4press

Η διασκέδαση χτυπάει “κόκκινο” στα PAPAKIA! Tα σπάει… ο Βολάνης!

4press