Δυτική Ελλάδα

Πάτρα: «Ξεμπλοκάρουν» τα έργα της Ανω Πόλης – Σε ποια σημεία

PELOP.GR

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες ανάπλασης στο μεγάλο έργο της Ανω Πόλης στην Πάτρα. Προ ημερών, η «Π» είχε γράψει ότι το έργο είχε «παγώσει» λόγω των αρχαίων που έχουν βρεθεί σε τέσσερα σημεία, αλλά και για άλλους λόγους.

Μέρος των ζητημάτων φαίνεται πως έχει ξεπεραστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί στην 25ης Μαρτίου, πέριξ της πλατείας Αγίου Γεωργίου, και προχωρά τις εκκρεμότητες που υπάρχουν εκεί, ώστε να παραδώσει το σημείο και να ομαλοποιηθεί η κυκλοφοριακή κατάσταση στην περιοχή που το τελευταίο διάστημα γίνεται μετ’ εμποδίων.

Επίσης, «πράσινο» φως έδωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας στον Δήμο και τον εργολάβο για να προχωρήσει την ανάπλαση σε δύο από τα τέσσερα σημεία που έχουν βρεθεί αρχαία.

Τα δύο σημεία που θα συνεχιστούν τα έργα είναι βορειανατολικά του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στη συμβολή Παπαδιαμαντοπούλου και Παναγούλη, και στη Δεξαμενή του Κάστρου όπου οι εργασίες ανάπλασης είχαν σταματήσει εδώ και αρκετούς μήνες μέχρι να εξεταστούν τα ευρήματα από τους αρχαιολόγους. Πλέον αυτές οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και ο Δήμος μπορεί να «σκεπάσει» τα ευρήματα για να προχωρήσει το έργο.

Πλέον, απομένει να ξεπεραστούν ζητήματα στην οδό Φρουρίου που απομένουν εργασίες εγκατάστασης δικτύων ηλεκτρισμού, αλλά και στα άλλα δύο σημεία όπου υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα. Το ένα σημείο είναι κοντά στνο ναό των Εισοδίων και το δεύτερο στην οδό Σωτηριάδου δίπλα στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

Ιδιαίτερα η οδός Σωτηριάδου φαντάζει πολύ δύσκολο να δοθεί ξανά σε κυκλοφορία, αφού εκεί έχει βρεθεί ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό και εξετάζεται αν το σημείο θα ενοποιηθεί με το Ρωμαϊκό Ωδείο που αναμένεται σε λίγους μήνες να ανοίξει ξανά τις πύλες του, αφού ολοκληρωθεί το έργο συντήρησης και αναστήλωσης που προχωρά.

Μία ακόμα εκκρεμότητα έχει να κάνει με ένα από τα πρώτα σημεία που εκτελέστηκαν εργασίες στην οδό Παντοκράτορος στη διασταύρωση με την 25ης Μαρτίου, όπου παραμένουν ανολοκλήρωτες οι εργασίες για πάνω από δύο χρόνια.

Μεγάλος στόχος είναι να ολοκληρωθεί το σύνολο των εργασιών μέχρι το τέλος του 2024.

Related posts

‘Ηλθον, είδον και απήλθον..

4press

Στο 5o Διεθνές Συνέδριο Agribusiness Forum για την επισιτιστική ασφάλεια οι Θ. Βασιλόπουλος- Π. Σακελλαρόπουλος

4press

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (Α.Π.ΚΥ.)

4press