Ειδήσεις

Ισθμός: Κλείνει για μερικές ημέρες η Αθηνών-Κορίνθου στο σημείο κατεδάφισης της γέφυρας -Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατεδάφιση γέφυρας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Ισθμού, μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη από τη φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση στη νέα ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου, μετά την άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς στο βυτιοφόρο που ανετράπη κάτω από την αερογέφυρα στον Ισθμό (στο 75,5ο χλμ.) χθες το βράδυ, ολοκληρώθηκε και η επιχείρηση απεγκλωβισμού των οχημάτων που βρίσκονταν και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού.

Υπενθυμίζεται ότι με το που έγινε το ατύχημα είχε εκδοθεί 112 απαγόρευσης εισόδου στην Ολυμπία Οδό από Ελευσίνα προς Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόρινθο και προειδοποίησης για μεγάλες καθυστερήσεις.

Με την κατάσβεση της πυρκαγιάς και αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν στις 23:00 τη διαβροχή και έριξαν ειδικό κατασβεστικό υγρό προσέγγισαν το σημείο ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου που ξεκίνησαν την εκτίμηση της κατάστασης στη γέφυρα.


Μεγάλη ζημιά σε αερογέφυρα μετά τη φωτιά που προκάλεσε η ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου
Από την εκτίμηση στατικότητας που έγινε αποφασίστηκε να ανοίξει λίγο αργότερα και να δοθεί στην κυκλοφορία το ρεύμα από Κόρινθο προς Αθήνα.
Στο δε ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο η γέφυρα έχει υποστεί βλάβες από την πυρκαγιά και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν και για αυτό παρέμεινε κλειστό και αποφασίστηκε εκτροπή της κυκλοφορίας και ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα καθαίρεση του τμήματος της αερογέφυρας που βρίσκεται πάνω από τον κλάδο καθόδου προς Ισθμό.

Στο σημείο μετέβησαν λίγο μετά τις 09:00 το πρωί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι ήταν απολύτως αναγκαία η κατεδάφιση της γέφυρας και είπε ότι από σήμερα στις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των μεγάλων φορτηγών, όπως θα γίνει και αύριο από τις 5 τα ξημερώματα έως τις 5 το απόγευμα… «και βλέπουμε», όπως είπε ο υπουργός.

Αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων
Οι εργασίες καθαίρεσης έχουν ξεκινήσει ήδη με σφύρες και φορτηγά, και γι’ αυτό το ρεύμα της νέας εθνικής οδού από Αθήνα προς Κόρινθο θα παραμείνει κλειστό στο σημείο για κάποιες ημέρες.

Για τον λόγο αυτό, στις επόμενες ώρες η Τροχαία θα διατηρήσει την παράκαμψη προς Κόρινθο και μέχρι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες της Κυριακής θα γίνεται αμφιδρόμηση στον κλάδο ανόδου προς Αθήνα, δηλαδή μια λωρίδα προς Ισθμό, μια ενδιάμεση buffer λωρίδα και δύο λωρίδες προς Αθήνα. Ο κλάδος ανόδου για την επιστροφή εκλογέων και εκδρομέων θα αποκατασταθεί το μεσημέρι της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι η εκτροπή των οχημάτων στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας στο σημείο κάτω από την αερογέφυρα του Ισθμού γίνεται: με έξοδο των οχημάτων από τη νέα εθνική οδό στη γέφυρα κόμβου Λουτρακίου και είσοδό τους ξανά στη νέα εθνική οδό στον κόμβο Επιδαύρου.

https://www.facebook.com/100083279264497/videos/2428253017384445?locale=el_GR

Related posts

Σκοτώθηκε ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος της γνωστής επιχείρησης με τα κοτόπουλα

4press

ΠΑΤΡΑ: Τους συνέλαβαν στην πλατεία Όλγας

4press

Αχαΐα – Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων: «Παρά τη λειψανδρία ισχυρά πλήγματα στην εγκληματικότητα από την Ασφάλεια»

4press