Ειδήσεις Τοπικές Κοινότητες

Πάτρα: Κινητοποίηση των καταστηματαρχών εστίασης σήμερα στο νέο δημαρχείο

Ο ΣΚΕΑΝΑ ζήτησε από τις 3 παρατάξεις της αντιπολίτευσης να υπογράψουν κοινή πρόταση, ώστε να τεθεί στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου το αίτημα της άμεσης τροποποίησης της κανονιστικής

Διαμαρτυρία στο νέο δημαρχείο της Πάτρας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας.

Όπως αποφασίστηκε ομόφωνα σε συγκέντρωση την προηγούμενη εβδομάδα οι καταστηματάρχες θέλουν να ενημερώσουν προσωπικά τον ίδιο τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, για τις επιπτώσεις της απόφασης που έλαβε καθώς και να του αναλύσουν ακριβώς την πρόταση του συλλόγου.

Ζητήσαμε, επίσης, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΚΕΑΝΑ (πρόεδρος ο Αναστάσιος Γιατράς), και από τις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συναινέσουν και να υπογράψουν κοινή πρόταση, ώστε να τεθεί στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου το αίτημα της άμεσης τροποποίησης της κανονιστικής.

*Να θυμίσουμε πως ο Δήμος Πατρέων με ανακοίνωσή του “ενημέρωσε τους καταστηματάρχες Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Εστίαση) που δεν έχουν εκδώσει ακόμα την άδεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων για το έτος 2024, ότι πρέπει να προσέλθουν άμεσα στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου για την έκδοση της.

Μετά τις σχετικές συστάσεις που έχουν γίνει από τις Υπηρεσίες, σε περίπτωση μη έκδοσης των αδειών μέχρι 15-6-2024 θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα περί αυθαίρετης χρήσης κοινοχρήστων χώρων.

Παράλληλα, ο Δήμος ενημέρωσε ότι οι ατελώς άδειες για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων που είχαν χορηγηθεί λόγω covid, με τις παρατάσεις αυτών, δεν  ισχύουν πλέον και θα εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις που ίσχυαν πριν την πανδημία, δηλαδή η κανονιστική σύμφωνα με την απόφαση 243/05-04-2017 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για το λόγο αυτόν, καλούνται όσοι καταστηματάρχες εστίασης είχαν την παραπάνω άδεια και έχουν αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα με βάση αυτή σε πεζοδρόμους, πλατείες κ.λπ. να τα απομακρύνουν από τους κοινόχρηστους χώρους μέχρι τις 17/6/2024.

Related posts

Σε συνεργασία το Υπουργείο Πολιτισμού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ανάπλαση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Αγυιάς

4press

Νεα επιτυχία για την Δίωξη Ναρκωτικών Πάτρας! Κατασχέθηκαν 1000 δενδρύλλια κάνναβης και 23 κιλά χασις

4press

Πρεμιέρα για τις θερινές εκπτώσεις – Τι θα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

4press