Συνεντεύξεις

Γιώργος Κακός:”Μεγάλο το πρόβλημα με την έλλειψη εργατών γης”

Στην ηλεκτρονική εφημερίδα 4press μίλησε ο παραγωγός Γιώργος Κακός από την Αιγειαλεία για τη φετινή παραγωγή εσπεροειδών τονίζοντας ότι, παρά τις δυσκολίες, στο τέλος της περιόδου πήγε καλά. “Η παραγωγή ήταν ικανοποιητική, ωστόσο με μεγάλη προσπάθεια και υψηλό κόστος λόγω των καιρικών συνθηκών και άλλων προβλημάτων”, δήλωσε ο κ. Κακός, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια μεγάλη παραγωγή εσπεροειδών με όλες τις προδιαγραφές ούτως ώστε το προϊόν να είναι υψηλής ποιότητας, ενώ διαθέτει σύστημα αντιπαγετικής προστασίας.

Η  προστασία των καλλιεργειών από τα καταστρεπτικά αποτελέσματα του παγετού είναι ένα θέμα μέγιστης σημασίας για την γεωργία. Ανάλογα με την εποχή που σημειώνονται οι παγετοί διακρίνονται σε πρώιμους ή φθινοπωρινούς παγετούς, σε χειμερινούς παγετούς και σε όψιμους ή ανοιξιάτικους παγετούς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, είναι η έλλειψη εργατών γης. Το ζήτημα είναι πολυδιάστατο και δυσεπίλυτο αυτό πρόβλημα, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν συγκεκριμένα σημεία που χρήζουν άμεσης βελτίωσης, αλλά και πρακτικές προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα δεν παρουσιάζει σε όλες τις περιοχές την ίδια ένταση ούτε τα ίδια χαρακτηριστικά. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι κοινοί παράγοντες, όπως για παράδειγμα η ολοένα και μεγαλύτερη έλλειψη εργατών, η αύξηση του εργατικού κόστους και η μεγάλη γραφειοκρατία.  Τα παραπάνω επιβεβαίωσε στη 4press και ο κ. Κακός.

“Θα πρέπει να βρεθεί λύση ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με τους εργάτες γης. Δυστυχώς, τα νέα παιδιά δεν ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα με συνέπεια να αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε σε ξένους για να κυλήσει ομαλά η εργασία μας”, πρόσθεσε ο κ. Κακός.

Related posts

Ο Χρήστος Αδαμόπουλος από την κάτω Αχαΐα μαγεύει με τη φωνή του! Συνέντευξη στη 4press

4press

Λευτέρης Αυγενάκης και Νεκτάριος Φαρμάκης στο παλαιό κολυμβητήριο της Αγυιάς – «Τρέχουν» οι διαδικασίες για την αξιοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων της Αγυιάς

4press

Ο κορυφαίος Γάλλος παιδίατρος Αldo Naouri: «Μην τρελαίνετε τα παιδιά σας κάνοντάς τα να νιώθουν θεοί»

4press