Ανοιχτές Σελίδες Ειδήσεις

Ανάδειξη των Σπετσών ως πρότυπο προορισμού για το περιβάλλον

υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο της τη δήμαρχο Σπετσών Ευγενία Φραγγιά, η οποία συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο Ιωάννη Μαρνέζο και άλλα στελέχη της τοπικής αρχής.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα προβολής και διαχείρισης του δημοφιλούς προορισμού των Σπετσών, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του υπουργείου Τουρισμού για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, με μέτρο και ισορροπία.

Μέσα από αυτή την προοπτική, όπως τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη, χρειάζεται η συνεργασία, τόσο της πολιτείας όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και βεβαίως της τοπικής κοινωνίας, για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού, με σκοπό τη διάχυση της επισκεψιμότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ανάδειξη των Σπετσών ως πρότυπο προορισμού για το περιβάλλον-1

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, τόσο η δήμαρχος όσο και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου Τουρισμού, όπως είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και έλαβαν κατευθύνσεις για την υλοποίηση του οράματος της νέας δημοτικής αρχής, με προτάσεις για ειδικές δράσεις, στην κατεύθυνση βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης του νησιού.

Όταν οι Σπετσιώτες μιλούν για τις Σπέτσες

Η κ. Φραγγιά ανέφερε ότι προτεραιότητα αποτελεί η προοπτική ανάδειξης του νησιού ως ενός πρότυπου προς το περιβάλλον προορισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η εδώ και σχεδόν έξι μήνες δήμαρχος του ιστορικού νησιού της Μπουμπουλίνας είναι η πρώτη γυναίκα που ηγείται του Δήμου Σπετσών.

Related posts

Παραβίασες το κόκκινο; Ακόμη και ισόβια στους επικίνδυνους οδηγούς, αναλυτικά οι ποινές

4press

Διαμαντής Καννελόπουλος: Απολογισμός πεπραγμένων Δήμου Ερυμάνθου

4press

Μόσχα: Στους 41 οι νεκροί από την αεροπορική τραγωδία – Ένας Αμερικάνος ανάμεσα στα θύματα

4press