Ανοιχτές Σελίδες Επικαιρότητα

Ποιες αλλαγές έρχονται από το φθινόπωρο στη βραχυχρόνια μίσθωση

O στόχος είναι η αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και ο έλεγχος των τιμών ενοικίων. Τα σενάρια που συζητούνται.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα, αυστηρότερα φορολογικά μέτρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που λειτουργούν μέσω πλατφορμών όπως το Airbnb, σε συνδυασμό με χρονικούς περιορισμούς για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Ο στόχος είναι η αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και ο έλεγχος των τιμών ενοικίων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι τελικές αποφάσεις για τις αλλαγές αναμένεται να ληφθούν το φθινόπωρο, όταν θα υπάρξει πληρέστερη εικόνα για τον αντίκτυπο των νέων φορολογικών μέτρων που εφαρμόστηκαν στις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με τα σενάρια που συζητούνται, προβλέπεται η διεύρυνση του αριθμού των ιδιοκτητών ακινήτων που μπορούν να προσφέρουν βραχυχρόνιες μισθώσεις, ενώ θα υπάρξουν περιορισμοί στον αριθμό, τη διάρκεια και τη γεωγραφική κάλυψη των μισθώσεων. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες με περισσότερα από ένα ακίνητα θα χαρακτηρίζονται ως επιχειρηματίες και θα υπόκεινται σε φορολογικό καθεστώς ΦΠΑ και άλλες επιβαρύνσεις.

Επιπλέον, εξετάζεται η επιβολή πλαφόν στον αριθμό των ακινήτων που ενοικιάζονται βραχυπρόθεσμα ανά δήμο, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ανάγκες για στέγαση και την κατάσταση της αγοράς ενοικίων. Επιπλέον, θα διεξάγονται έλεγχοι από την ΑΑΔΕ για τη συμμόρφωση των ιδιοκτητών ακινήτων στα νέα φορολογικά καθεστώτα, με συνεργασία με τις πλατφόρμες Airbnb, Booking και Vrbo για την ταυτοποίηση των εσόδων και την εφαρμογή των φορολογικών διατάξεων.

Τέλος, σε όλες τις βραχυχρόνιες μισθώσεις θα επιβάλλεται τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση, και προβλέπονται αυστηροί έλεγχοι στις δηλώσεις εισοδήματος και τις οικονομικές κινήσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για τη διασφάλιση της φορολογικής συμμόρφωσης.

Related posts

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Επεκτείνεται σε ασφαλιστικές εταιρείες και σε εταιρείες security

4press

Περιστέρι: Θύματα ασέλγειας και μπούλινγκ η 17χρονη και ο αδερφός της, σοκαριστική αποκάλυψη του πατέρα

4press

Πού θα γίνουν δωρεάν rapid test σε Πάτρα και Αχαΐα από σήμερα, ως τη Δευτέρα

4press