Η κυβέρνηση, βαφτίζει έκτακτη βάρδια την εξαήμερη εργασία – Στα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εργασίας φαίνονται (μόνο) πόσοι εργοδότες το δήλωσαν στην ΕΡΓΑΝΗ.
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την εξαήμερη εργασία, με την κυβέρνηση, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού, να κλείνει τα μάτια απέναντι στην πραγματικότητα, και να ισχυρίζεται ότι δεν καταργείται το πενθήμερο και το 40ωρο στην Ελλάδα. Το μέτρο της «έκτακτης βάρδιας», όπως βάφτισαν την αντεργατική ρύθμιση, εφαρμόζεται σε συγκεκριμένους κλάδους, λένε από την κυβέρνηση, αποσιωπώντας ότι αυτό αφορά σε χιλιάδες εργαζόμενους.
Το υπουργείο Εργασίας, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στοιχεία για το πόσες επιχειρήσεις εφάρμοσαν το μέτρο κατά το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου. Τα στοιχεία αφορούν μόνο όσες επιχειρήσεις δήλωσαν ότι το έκαναν.
