Ειδήσεις

Φωτιά στην Αττική: Γαλλία, Ιταλία και Τσεχία στέλνουν ενισχύσεις για την μάχη με τις φλόγες

Αναμένεται επίσης τις επόμενες ώρες η οριστικοποίηση της συνδρομής από Ισπανία και Τουρκία

Για την μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική που μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται συνδρομή από Γαλλία, Ιταλία και Τσεχία.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αιτήθηκε την παροχή εναέριας και επίγειας συνδρομής για την αντιμετώπιση της φωτιάς στην βορειο-ανατολική Αττική.

Στο ελληνικό αίτημα έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής:

• Η Γαλλία, με την αποστολή ενός (1) ελικοπτέρου τύπου Super Puma με κάδο, το οποίο αναμένεται να φτάσει σήμερα το βράδυ.

• Η Ιταλία, με την αποστολή δύο (2) πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου Canadair, τα οποία αναμένεται να φτάσουν αύριο το πρωί.

Κλείσιμο• Η Τσεχία, με την αποστολή 75 πυροσβεστών και 25 οχημάτων, εκ των οποίων τα 9 είναι υδροφόρα, με αναμενόμενη άφιξη αύριο.

Επίσης, αναμένεται η οριστικοποίηση της συνδρομής από Ισπανία και Τουρκία.

Related posts

Όλα τα μέτρα – ανάσα της κυβέρνησης: Οι δικαιούχοι, οι προθεσμίες, η καταβολή χρημάτων

4press

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 75χρονος για σεξουαλική κακοποίηση 8χρονης – Το αποκάλυψε στη δασκάλα της

4press

Δεύτερη ευκαιρία σε «κόκκινους» δανειολήπτες

4press