Δυτική Ελλάδα Επικαιρότητα

Πρόστιμα σε επιχειρήσεις που καθυστερούν τις φορολογικές δηλώσεις

Η κυβέρνηση αναμένεται να θεσπίσει αυστηρές χρηματικές ποινές για τις τράπεζες και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που καθυστερούν ή δεν στέλνουν σωστά δεδομένα στην ΑΑΔΕ, επηρεάζοντας τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Τα δεδομένα που απαιτούνται αφορούν τις καταθέσεις, τα δάνεια, τις συναλλαγές με κάρτες και τα δίδακτρα που καταβάλλουν οι φορολογούμενοι, και είναι ζωτικής σημασίας για την προσυμπλήρωση των δηλώσεων. Για παράδειγμα, αν μια τράπεζα καθυστερήσει την αποστολή των τόκων καταθέσεων, αυτό θα δυσκολέψει τους φορολογούμενους στην ορθή συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων, καθυστερώντας την τελική υποβολή τους.

Το πρόστιμο που θα επιβάλλεται στις τράπεζες και στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια θα είναι μεγαλύτερο από τα 2.500 ευρώ, ποσό που έχει οριστεί για τους δημόσιους φορείς. Σημαντικό είναι ότι το πρόστιμο δεν θα επιβαρύνει τα φυσικά πρόσωπα υπεύθυνα για την αποστολή των δεδομένων, αλλά τον οργανισμό (τράπεζα ή εκπαιδευτήριο) ως νομικό πρόσωπο. Για παράδειγμα, αν ένα ιδιωτικό σχολείο δεν στείλει εγκαίρως τα στοιχεία των διδάκτρων των μαθητών του, θα επιβληθεί πρόστιμο στο σχολείο και όχι στο άτομο που είναι υπεύθυνο για την καταχώριση αυτών των στοιχείων.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα, ορίζει νέο χρονοδιάγραμμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Οι δηλώσεις θα ξεκινούν να υποβάλλονται στις 15 Μαρτίου και θα ολοκληρώνονται στις 15 Ιουλίου.

Related posts

Κεταμίνη: Τι ακριβώς είναι η ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας στην Πάτρα

4press

Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης

4press

Η Αυστρία «πατά το κουμπί» και γίνεται η πρώτη χώρα με καραντίνα για ανεμβολίαστους – Lockdown και στην «εμβολιασμένη» Ολλανδία

4press