Επικαιρότητα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία, η πιο «δύσκολη» μέρα

αγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Παρασκευή σύμφωνα με το Κλέαρχο Μαρουσάκη. Η νέα αυτή κακοκαιρία θα επηρεάσει μέχρι την Κυριακή σχεδόν όλη τη χώρα.

Όπως είπε ο μετεωρολόγος του ΟPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης η νέα αυτή κακοκαιρία θα ρθει από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Το βαρομετρικό χαμηλό με πολική αέρια μάζα θα ρθει από την Παρασκευή και θα βάλει όπως είπε την χώρα, σε φθινοπωρινό, χειμωνιάτικο μοτίβο.

Την Παρασκευή θα αρχίσει η νέα αυτή κακοκαιρία να προσεγγίζει τη χώρα μας, με τα φαινόμενα να κάνουν την εμφάνισή τους πρώτα στο Ιόνιο Πέλαγος και σταδιακά στις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα εξαπλωθούν και στα δυτικά, βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την Κυριακή βλέπει «βαρύ» καιρό σε όλη τη χώρα με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές σε πολλές περιοχές. Μάλιστα, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν σε θαλάσσιες και παραθαλλάσιες περιοχές.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ήπιος καιρός θα επικρατήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι και την Πέμπτη. Στην Αττική αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-7 μέχρι και 17 βαθμούς Κελσίου.

Ίδιες καιρικές συνθήκες και στην Θεσσαλονίκη, με κρύο το πρωί αλλά και άνοδο της θερμοκρασίας προς το μεσημέρι. Οι άνεμοι δεν θα είναι ιδιαίτερης έντασης και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει μέχρι τους 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Related posts

Μετά την αστάθεια… καλοκαίρι από σήμερα αλλά όχι για πολύ – Έρχεται νέα κακοκαιρία

4press

Εύβοια: Νέος σεισμός 4,3 βαθμών – 110 μετασεισμοί από χθες

4press

Εύα Καϊλή: Δεύτερη νύχτα υπό κράτηση – Το μεσημέρι οι ανακοινώσεις

4press